expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

23.9.11

Melancholia

Nebudem tu rozpisovať recenzie na tento film, tie si nájdete na csfd alebo imdb. Larsa milujem nadovšetko a aj keď mám radšej jeho klasické citové vydieračky (dogville, manderlay, breaking the waves, dancer in the dark...), toto bolo krásne. Vizuálne, hudobne, dejovo a som rada, že som to videla v kine. Fotky sú fotené po kine, bola už tma. Niektorí z vás vedia, že nemám rada fotky fotené bleskom, tak som sa aspoň pohrala s úpravou. Inšpirovala som sa zostatkovými dojmami z melanchólie. Videli ste? Čo hovoríte na film vy?

    grandpa pants, lindex sweater, asos shoes, romwe bag

27 comments:

  1. wonderful sweater and night photos!

    <3Meghan

    ReplyDelete
  2. hovorim že bol super ale bola som na nom sama a to bola najvacsia chyba, strach a hroza!

    ReplyDelete
  3. no podle mě tady lars taky nemálo vidírá, haha. první půlka jako vinterbergovo festen, druhá hysterická jako dancer in the dark.

    ReplyDelete
  4. ten film mě naprosto uchvátil! a ty mě uchvacuješ pořád dokola :))

    ReplyDelete
  5. miakarina - mne ta prva polka tiez pripomenula festen hah, druha bola praveze moc kludna na mna :D

    ReplyDelete
  6. v.: no mě ta druhá půlka bavila hlavně kvůli tomu, jak lars dělá jakoby nic a přitom děsně tlačí na pilu. prostě miluju to jeho vyjebávání (sry! ale jak jinak to napsat?) s divákem. jakože `hmm, teď sem hodíme to emocionální drama maniodepresivní ségry`, tajemný, trochu temný a hlavně esteticky čistý s odkazama na avýtvarný ztvárnění apokalypsy napříč několika staletíma ...a pak to nechá celý zhysterčit. lars je prostě nejlepší. (vidělas `de unge år: erik nietzsche`? tam je podle mě krásně vidět, jak to teda vlastně s divákem myslí)

    ReplyDelete
  7. no s tym suhlasim, len mne osobne to oproti jeho starym filmom prislo dost kludne, nemala som z toho az taky sklucujuci pocit ako z vyssie menovanych, ale tak to je asi dost subjektivne a hento som nevidela ale ako tak pozeram uz aj stahujem, vdaka za typ!

    ReplyDelete
  8. aby ses zas moc netěšila, ono to není jako jeho filmy! ale podle mě to poskytuje docela spolehlivej klíč ke způsobu larsovo myšlení. napsal k tomu filmu scénář a v podstatě je to o tom, jak se dostal filmu, jak studoval na filmový škole a proč se teda vlastně rozhodli pro to dogma. dělá si tam srandu ze všeho a ze všech, skličující to není vůbec (teda až na jeho pojetí buržoazního rádoby arty esteticismu na filmový škole), ale za sebe fakt doporučuju.

    ReplyDelete
  9. viem viem, mozno este viac ako jeho klasicke filmy ma zaujimaju filmy o nom/ s nim, preco je taky aky je, preco robi to co robi, naposledy som videla the five obstructions, taka konfrontacia larsa s jeho ucitelom lethom, velmi zaujimavy dokument

    ReplyDelete
  10. ja sa na to chystám, chcem to vidieť a zatiaľ počujem samé pozitívne komentáre naň.

    ReplyDelete
  11. no tak jørgena mám jako režiséra ještě o něco radši než larse. (ale lars si víc dává to emíčko, což je pro mě chvílema zábavnější než ten intelektualismus, přiznávám) a jeho poesie je taky výborná, fakt škoda, že se nepřekládá.

    ReplyDelete
  12. ja zial letha nemam vobec napozeraneho

    ReplyDelete
  13. ale čo som videla v tom dokumnte, tak chlapík vie

    ReplyDelete
  14. O tom filme som už počula, ale nemala som ho možnosť vidieť.

    ReplyDelete
  15. ešte som nemala možnosť vidieť ale určite si to pozriem :)

    ReplyDelete
  16. Sakra, už se těším, až se na ten film podívám :) četla jsem o Melancholii v ELLE myslím, ale tady prostě není čas ani možnost :D a sluší Ti to!

    ReplyDelete
  17. ja uznavam typka co zozral lieky sice iba ak by to bolo za inych okolnosti, inak by som si to pozrel aj ja taky koniec sveta fajny pri zmysloch a naha kirsten nieje moj typ :) ha-ha

    ReplyDelete
  18. nevidela som to.. :/ ale tá prvá fotka je skvelá, ako to vieš takto upraviť?? :)

    ReplyDelete
  19. Neviděla jsem a budu to muset napravit! Fptky jsou krásně upravené!

    ReplyDelete
  20. videné na artfilme, nebolo to zlé :) ..ale určité miesta toho filmu som vôbec nechápala

    ReplyDelete
  21. videla som to uz davnejsie a teda ach.

    ReplyDelete
  22. tie fotky su uzasne... :) skvele..palec hore :)

    ReplyDelete
  23. inak dalsi film natočeny podla dogmy 95 spominanej vyššie a podla Trierovho scenara je aj Dear Wendy, ten si tiež kukni ak si nevidela! :)

    ReplyDelete
  24. Z toho filmu jsem měla 3 dny depresi...nerada na něj vzpomínám a když už ho nikdy neuvidím, nebude mi to vadit...

    ReplyDelete