expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

8.5.13

Review / VICHY, Bioderma, BB

Mala som možnosť otestovať novinku od VICHY - krémik NORMADERM HYALUSPOT. Podľa oficiálnych informácií má za úlohu izolovať a následne vyliečiť drobné nedokonalosti pleti. Tento priehľadný gél sa nanáša kovovým aplikátorom, ktorý zabezpečí hygienickú aplikáciu na problémové miesto. Na ňom vytvára priehľadný film, ktorý ho chráni pred množením ďalších baktérií a zároveň lieči. Je to výborná vec, keď sa potrebujete rýchlo zbaviť nežiaduceho návštevníka na pleti. Z mojej skúsenosti bolo do dvoch dní po problémoch, stačí naniesť ráno a večer na postihnuté miesto a voalá! Krém znesie aj moja suchá pokožka, neštípe a nedráždi, len potichu lieči :)


Na radu Bioderma Sensibio, ktorá je určená na citlivú pleť som mala zálusk už dlhšie. Testujem ju už nejaký ten mesiac a najviac sa mi osvedčila v zimnom období, ktoré bolo tento rok príliš dlho. 

Takže k jednotlivým výrobkom:

Sensibio Maska - používala som ju najmä v zimnom období, kedy je moja pokožka prehnane citlivá na chlad. Raz, dva krát do týždňa som ju naniesla v hrubšej vrstve a nechala pôsobiť tak 10 minút. Zmierňuje pocity pnutia a krásne hydratuje. 

Sensibio Očný je môj prvý krém na partiu okolo očí, na ktorú som doteraz zabúdala. S týmto krémom som sa o ňu ale začala pravidelne starať a spozorovala som zlepšenie. Problém mi robili hlavné suché partie pod očami, ktoré sa pri nanesení bb-krému ešte zvýraznili. Používam ho ako podkladový krém na očné okolie, ktoré príjemne zvlhčí. Mal by aj redukovať opuchy a vrásky, ale s tým našťastie veľký problém momentálne nemám, takže to vám nepotvrdím. Rýchlo sa vstrebáva a čo je hlavné, oči vôbec nedráždi!

Sensibio Légere a Sensibio Riche používam každodenne a nie len pod bb-krém. Striedam ich podľa potreby a používam ich aj na deň aj na noc. Teraz viac využívam Légere, v zime viedol zas Riche. Podľa oficiálnych popisov majú množstvo skvelých vlastností, za seba len poviem, že sú skvelo hydratačné a upokojujúce. Rýchlo sa vstrebávajú a nedráždia ani okolie očí. 

Ak hľadáte kvalitný krém na citlivú a suchú pokožku, rada Sensibio je tá správna voľba. Všetky krémy majú veľmi príjemnú vôňu. Odporúčam si najskôr vypýtať v lekárni vzorky, predsa len každá pokožka môže reagovať inak. 


A nakoniec dva bb-krémy z bbcreamshop.sk

Prvý je Missha M vita bb Cream Moisture, ktorý je momentálne mojim najväčším obľúbencom a na to, že balenie má 50 ml sa predáva za veľmi priaznivú cenu. Popravde, ešte som neskúšala ázijský bb-krém, ktorý by mi nevyhovoval. V zásade všetky spĺňajú moje hlavné očakávania od bb-krému. Rovnako aj odtiene, každý bb-krém mal iný odtieň, ale zatiaľ mi všetky vyhovovali. Ako to je možné sa ma nepýtajte. Tento ma príjemnú vôňu aj konzistenciu (ani príliš hustú, ani príliš riedku) a takú prirodzenú béžovú farbu, ktorá sa ale prispôsobuje odtieňu pleti. Na celú tvár stačí malé množstvo, takže vydrží fakt dlho. Krytie má ako klasický bb-krém - krásne zjednotí tón ale nečakajte, že vám zakryje všetky nedokonalosti. Na to máme predsa dermacol make-up cover ako korektor! Má výborné hydratačné vlastnosti a je určený prevažne na citlivú a suchú pleť (presne tú moju). A taktiež lieči kožné problémy. Neviem či to je tým, že ho stále používam alebo nejakými inými vplyvmi, ale pokožka sa mi fakt zlepšila. Nechcem vám hovoriť, že robí zázraky, mne a mojej pokožke ale vyhovuje na 100%! Cena a SPF 20 je len čerešničkou na torte. 

Skin 79 Snail Nutrition bb Cream s obsahom 45% slimačieho slizu je teraz veľkým hitom. Teda použitie slimačieho slizu vo všeobecnosti, ktorý ma hojivé účinky na akné a iné kožné problémy. Konzistencia tak akurát - ani príliš hustá, ani príliš riedka. Odtieň je tak o tón bledší ako Missha, ale ako som už hovorila sadol mi aj ten. Má stredné krytie, ľahko sa rozotiera, má SPF 45!! a hojivé účinky. Veľkým plusom je, že neobsahuje žiadne parabény a minerálne oleje ani syntetické pigmenty. Pokožku dosť zvláčňuje, takže ho musím následne prepudrovať, čo mi teda problémy nerobí, nakoľko púder používam tak či tak. Ľahko by sa z neho mohol stať môj obľúbenec, no predsa len mi jedna vec vadí, a to je jeho vôňa. Väčšinou s takýmito vecami nemám problém, ale z nejakého dôvodu ma táto vôňa v jeho používaní odrádza. Je to vec vkusu, tak ako niekomu absolútne nevoňajú Aussie šampóny. Po nanesení a rozotrení ho samozrejme už nie je cítiť. Pár krát som ho na pleti už mala, ale momentálne ma aj tak viac baví Missha. Ale určite aj tento slimák príde na rad.

Na obrázku môžete vidieť myslím, že reálne odtiene týchto bb-krémov. Kúpite tu.


Máte s niečím skúsenosti?

19 comments:

  1. Jen si stále nedokážu představit, že bych si na obličej patlala šnečí sliz, když ze šneků (žížal i slimáků) mám fóbii :D. Ale rozhodně to musí být skvělý BB cream - slyším na něj samé kladné ohlasy.

    Btw.: Skvělé recenze :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. ja som sa nad tym nejak extra nezamyslala, predsalen je to v spracovanej forme ale ta vôna ma prinutila rozmyslat nad tym, ci to prave ten sliz tak nevonia :D vdaka! :)

      Delete
  2. Ten gel od vichy jsem si jednou omylem nechala na čele přes noc, ráno jsem tam měla krásný červený kolečko, který mi tam vydrželo asi dva dny (ten pupínek smozřejmě zmizel....). Ted si dávám sakra pozor, jak dlouho to na obličeji nechám :D
    M.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja nemám zas najlepšie skúsenosti s niektorými krémami, ktoré boli na moju pleť príliš agresívne, ale zas pomohli, toto mi našťastie červené kolečka nenecháva ale viem o čom hovorís :)

      Delete
  3. nad bb krémom stále premýšľam a si hovorím, že si vystačím s púdrom, ale asi nie :D plus na vichy počujem samé pozitívne ohlasy, tak snáď to tak aj bude a možno zvážim kúpu
    plus nečítam moc recenzie na kozmetiku, ale tie tvoje mám špeciálne rada :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ja uz by som sa bez bb-kremu nezaobisla, hlavne pre to zjednotenie pleti je vyborny :) a ak nemas prilis problemovu plet tak je idealny :)
      tak to velmi dakujem!! :)

      Delete
  4. zaplacena reklama na Biodermu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na vsetky tieto produkty :)

      Delete
    2. nikdy sa netajim tym, ked produkty dostanem na vyskusanie, nie som ale zaviazana o nich spravit recenziu, ak mi nevyhovuju, dostavat za to peniaze by bolo sice pekne, ale zial tak to nefunguje :)

      Delete
  5. super recenzia

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. skvělá recenze, hrozně moc mě láká ten šnečí BB cream :)

    ReplyDelete
  7. Ja s Vichy nemam najlepsie skusenosti. Mamina si nakupila ich kremy, make up, a dokonca aj Vichy vodu v spreji. Moja mama ma velmi citlivu plet, kremy jej pokozku drazdili, natahovali, a tak tuto zbierku posunula mne. Vzdy sme sa smiali, ze mam hrosiu kozu po tatinovi, ani sucha, ani mastna. Vichy mi pokozku vysusovalo a tym padom mam tieto kremy aj make up este stale doma, rok po expiracii. Za tu cenu mi ich je luto vyhodit. Odporucam ale Vichy mineralnu vodu v spreji. Je skvela na leto k moru, alebo do sucheho vzduchu v lietadle. Moj osobny favorit je Avene.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ja som mala krémy, ktoré síce dost vysusovali, ale zároven liecili, takze nieco za nieco :) a jasne, ze kazdemu vyhovuje nieco ine :)

      Delete
  8. Krásně napsané , obdivuju tě ! :D :)

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    ReplyDelete
  9. Tiež nemám najlepśie skúsenosti s Vichy, mala som po nich straśne podráždenú pokožku, naopak BB sú u mňa top, nie ej to tak známa značka no možno práve preto majú asi kvalitnejšie produkty, každopádne ďakujem za recenziu.

    ReplyDelete
  10. Rozmyslam nad kupou BBkremu Missha. Ktory je podla teba zatial najlepsi z tych kt. si vyskusala? Mam supersuchu plet podobne ako ty...dakujem ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. urcite by som isla do Missha aj ja a podla odtienu pleti, tento je trochu tmavsi potom ale potom mam aj tento http://www.bbcreamshop.sk/product/2/missha_m_perfect_cover_bb_cream_50ml#.UYtpsaJNTrw (ten bledsi odtien) a je tiez vyborny, popravde neviem ktory by som si z tychto dvoch vybrala :D oba su skvele :) precitaj si vlastnosti a podla toho sa rozhodni :)

      Delete
    2. Dakujem,,,checknem si to ;)

      Delete