expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

8.5.15

Zdravé a chutné paleo recepty #3

Nebojte sa, nestáva sa mi tu z toho foodblog, tieto moje recepty sú len také nárazové osvieženie. Keď ma niečo napadne a chutí mi to, tak prečo sa o to nepodeliť. 

Toto sú tie najjednoduchšie kokosové raw bombóny ever! Tento recept je určený hlavne milovníkom kokosu a všetkého kokosového ako som ja. Mne v nich nič nechýbalo, ale dajú sa poliať čokoládou, alebo spraviť pol na pol (kokos + čokoláda (mliečna/horká). Skúšala som aj tie, ale v tento deň som mala chuť na tú najzdravšiu možnú variantu, aj keď neodporúčam ich zjesť všetky naraz hahah. 


Základné suroviny na vyplnenie jednej silikónovej formy na ľad (18 kusov):
  • Strúhaný kokos - 200ml
  • Panenský kokosový olej - 50ml (minimálne, ale kľudne dajte viac)
  • Ovocie podľa chuti

Voliteľné suroviny:
  • Čokoláda
  • Ghee/Maslo

Postup:

Je to veľmi jednoduché, rozpustíte si v mikrovlnke alebo na panvici kokosový tuk, nalejete ho do misky so strúhaným kokosom a zmiešate. Naplníte formu cca do polovice so vzniknutou kokosovou zmesou, pridáte ovocie a doplníte zmesou. Alebo najskôr ovocie a potom zmes. Mne sa viac osvedčil prvý spôsob. Zmes treba vo forme poriadne zatlačiť. Dáme do chladničky, počkáme 15 minút a môžeme konzumovať. Treba skladovať v chladničke a konzumovať chvíľu po vybraní, inak sa vám roztopia.

Ak chcete použiť aj čokoládu, tak buď si vo forme necháte miesto a rozpustenú ju tam nalejete, alebo kocky namáčate až po stuhnutí, ale to je dvojitá robota, pretože ich bude treba dať zase na chvíľu chladiť, tak odporúčam si to zbytočne nesťažovať a urobiť to naraz.


Kokos je síce zdravý tuk, ale ako sa hovorí, všetkého veľa škodí, tak ich nezjedzte všetky naraz, aj keď sú také dobré, že by to nebol najmenší problém. Dobrú chuť!

7 comments:

  1. skvělý! moc jsem nevěřila, že ztuhnou, když jsem je večer dávala do ledničky, ale ráno byly super (vyměnila jsem lžičku kosového oleje v kafi za pár bonbonů :) )
    za mě trochu foodblogu vůbec nevadí, baví mě tvoje recepty, všechny ty foodblogy s receptama u kterejch zašpiním víc než dva kusy nádobí jsou na nic :D

    ReplyDelete