expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

1.6.15

On my mind #1

Zaraďujem novú (ne)pravidelnú rubriku "On my mind", ktorá bude zhromažďovať veci, novú hudbu, seriály, filmy, o ktoré by som sa s vami chcela podeliť na jednom mieste.

1. Prvý tip sú tričká zo stránky biggboss.czBiggboss je hudobný label, na ktorom vydávajú napríklad aj moji obľúbenci WWW a teraz majú novú kolekciu tričiek, ktorú si môžete pozrieť tu. Ja som si samozrejme musela vybrať práve toto, ktoré najradšej nosím, keď vediem skupinový tréning, aby teda vedeli, kto je tam pán! Haha ale nie, ale možno trochu áno :D. Ale Jojovi sa vraj hodí viac.

Tričko nájdete tu. Je z organickej bavlny, ja mám veľkkosť S, Jojo L-ko.

2. Ako druhý prichádza hudobný tip, a to na umelca ako takého. Nechápem, že som Action Bronson(a) objavila až teraz, ale lepšie neskoro ako nikdy, right? Okrem jeho albumu ma dosť baví aj jeho "Fuck, that's delicious" show, prvú časť nájdete tu.



Koho tento druh hudby nebaví, tak mám ďalší tip, a to Major Lazer feat. MO - počúvajte tu!

3. Tretí tip je na dokument(y). V poslednej dobe si na nich dosť ulietavam, takže sa tu budú objavovať častejšie. Včera som videla nový dokument o Kurtovi Cobainovi: Montage of Heck, ktorý ma neuveriteľne "dostal". Bola som veľký fanúšik Nirvany, mám prečítaný Kurtov životopis, ale tento film sa svojim prevedením a obsahom vymyká klasickým dokumentom. Odporúčam všetkým fanúšikom aj nefanúšikom. Po skončení tohto dokumentu som chytila takú nostalgiu, že mi potom Nirvana niekoľko hodín doma hrala.

 

Ak nemáte chuť na dokument o Kurtovi, ktoré ho ste možno nikdy nepočúvali, tak si pozrite dokument Citizenfour o Edward Snowdenovi, ktorý odtajnil množstvo dokumentov o nelegálnom sledovaní ľudí vládnymi organizáciami ako je NSA. Ak si myslíte, že máte na internete ako také súkromie, tak tento dokument vám otvorí oči.

4. Ďalší tip je na jeden skvelý seriál The Affair. Seriálov sledujem asi viac než dosť, ale tento mi asi najviac utkvel v pamäti, čo sa týka tých novších. Asi by som ho odporučila najmä ženskému publiku, ale nepochybujem o tom, že by mohol zaujať aj pánov. Ako naznačuje názov, ide o nie až tak klasickú aféru medzi ženatým mužom a vydatou ženou, najviac ma bavilo netradičné spracovanie, kedy sa na rovnaké udalosti najskôr pozeráme očami a vnímaním muža a potom ženou. Dajte mu šancu. A má úplne úžasnú úvodnú pieseň od Fiony Apple (tu).



A koho viac bavia sit-comy tak BROAD CITY je proste must! 

Čo sa týka filmov, tak naposledy to bol MAD MAX, ktorý ma najviac zaujal. S Jojom sme si predtým pozreli aj celú starú trilógiu. Film bol vizuálnou lahôdkou, ale pre mňa bol herecký výkon Toma Hardyho (ktorého milujm) veľkým sklamaním, keďže mám pocit, že vie zahrať jednu jedinú rolu. Ale ako celok to bolo veľkolepé a Charlize Theron proste rules!


Hudba, seriály, filmy, dokumenty - máte nejaký tip pre mňa? Sem s ním!

9 comments:

  1. Tahle rubrika bude skvělá :) Na ten dokument o Kurtovi se chci podívat, něco jsem už o něm slyšela, takže to asi udělám nejlíp hned:-D
    A tipy asi nepředám, protože bych se moc nejspíš netrefila do vkusu, takže to přenechám jiným!:D (Ale WWW jsou skvělí!!! Zrovna v pátek jsem na nich byla)

    ReplyDelete
  2. Dokument o Snowdenovi je skvelý!! :)
    Môj tip na seriál- Outlander!!! Totálne musíš vidieť, má to síce pomalší rozbeh, kým sa do toho dostaneš, ale absolútne úžasné Škótsko a galština, hudba, scenéria, HLAVNÝ HRDINA je... božský,prosto každý si príde na svoje, je to dráma, romantika, napätie, história... Odporúčam!

    Iva

    ReplyDelete
  3. juuu a ja ze uz som vsetko dobre videla, uz aj stahujem dakujem krasne! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Potom to tu určite niekde spomeň, či ťa to aspoň trocha chytilo... :) Ale verím tomu!! :)Je to podľa kníh,ktoré autorka píše už 25 rokov ( a stále to pokračuje )...

      Iva

      Delete
  4. Super nápad na rubriku :) A som rada že nie som jediná, koho Tom Hardy ako herec v MAD MAX až tak nechytil. Stále sa tváril rovnako...mad :D je v pôvodnej trilógii vysvetlené, prečo sa mu zjavovalo to dievča?

    Veronika
    http://livingbypanicca.blogspot.sk/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Proste sa tváril ako v každom inom filme, dokonca čo hral teraz v takom dobrom seriály Peaky Blinders, tiež sa tam tvári rovnako :D No a táto časť sa najviac podobala dvojke, tá trojka bola veľmi zlá a síce sa tam objavili deti, ktoré on "zachraňoval", tak hento dievča si nepamätám, ani súvislosti, to si asi nechali priestor na ďalšiu časť :)

      Delete
  5. Super nápad, tahle rubrika se mi bude líbit!

    ReplyDelete
  6. Na fil s Tomom sa teším, je to môj obľúbenec. Seriál som včera začala, je to zaujímavé, tak som zvedavá ako sa to vyvinie :-)
    Mňa v poslednej dobe najviac zaujali Vikings a House of Cards, obe sú síce vychvaľované, ale ja som ich z neznámych dôvodov stále odkladala, ale určite sa oplatí si ich pozrieť :)

    ReplyDelete