expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

28.10.10

DIY deer and pearls necklace

Perlový náhrdelník s jeleňom. Inšpiráciou mi bola asi nuda a dostupný materiál ako pokazený perlový náhrdelník a postavička jeleňa. Tú som mala doma už veľmi dlho, neviem kde to predávajú, je treba taká aby sa dala prepichnúť, tak skúste, či aj vy nenájdete také niečo doma. Návod je opäť podľa mňa jednoduchý, ale ak niekto nevie ako na to a chce si niečo také vyrobiť, tak tu je:

1. Potrebovať budete spomínanú postavičku jeleňa a perličky, buď originál kúpené alebo použité zo starých náhrdelníkov a ešte rybárske lanko na navliekanie a uzáver.
Na výber je množstvo uzáverov, ktoré sa dajú kúpiť v špecializovaných obchodoch, napríklad v DaVincim.
2. Postavičku jeleňa (alebo čohokoľvek čo si tam dáte) je potrebné prepichnúť, dá sa to veľkým špenlíkom ale v podstate hocičím dostatočne dlhým a ostrým tak, aby sa potom cez to dalo prevliecť lanko.
 3. Pripevníme uzávera klasicky začneme navliekať perličky.
 4. Potom pomedzi perličky navlečieme jeleňa, to je už na vás, kde si ho umiestnite.
5. Zdalo sa mi to príliš jednoduché tak som na jeleňa nakoniec prilepila zlatú mašličku, jednoducho, sekundovým lepidlom.
 A hotový výsledok. Pôsobí to pekne s jednoduchými kvetovaným alebo čipkovanými šatami, ale to už nechávam na vašu fantáziu :)

Have fun!

13 comments:

  1. to je něco úžasného, inspirovala jsi mě k výrobě vlastních korálků (protože ty moje jsou taktéž pokažené :)

    ReplyDelete
  2. poznam ta z Lookbooku a som velmi rada, ze mas blog, mas neskutocne skvele napady, planujem si vyrobit ten zipper ring :)

    ReplyDelete
  3. Páni, asi bych vynechala mašličku, ale stejně je to boží. A tak nějak jsem se prokousala trošku níž a jsem ráda, že "znám" první bloggerku, co studuje taky ekonomickou fakultu a jak jinak - taky ji to nebaví! :D

    ReplyDelete
  4. akurát včera keď som si prezerala tvoj blog tak som ochkala nad týmto náhrdelníkom, že by si mohla dať nejaký postup a pozri ho! moje túžby boli vyslyšané:)

    ReplyDelete
  5. Nádhera, ale dává mi hodně zabrat přečíst tohle ´pidi´ písmo...:D

    ReplyDelete
  6. vdaka vam :)
    a ballerina: prepač, naklon sa blizsie k monitoru alebo čo :p

    ReplyDelete
  7. tohle je nadherny.. miluju jeleny ;)

    ReplyDelete
  8. tohle vypadá vážně hezky :)

    ReplyDelete