expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

11.3.11

Blogger universe

Už dlhšie zvažujem napísať takýto článok a teraz je tá vhodná doba. 

Podľa môjho názoru je blogovanie o tom, aby ste ľudí inšpirovali. To, že ich inšpirujete znamená, že si pravdepodobne kúpia rovanaké (alebo podobné) oblečenie, zmenia dizajn blogu, začnú inak upravovať fotky, ale to s tým súvisí. Preto nechápem niekoho, kto zatajuje, kde danú vec kúpil alebo vás ohovára len preto, že ste si kúpili rovnaké topánky. Nie je to práve to, čo robí showroom? Nie je to práve to, prečo máte blog? Aby ste išnpirovali. Ja sama sa inšpirujem zahraničnými blogerkami, na tom nie je nič zlé. Inšpirovať sa je totiž diametrálne odlišné ako kopírovať, aby sme si rozumeli. Ak chcete byť originálny nakupujte v second-handoch a ak vám vadí, že niekto sa vami inšpiruje pokladám fakt, že máte fashion blog za zbytočné. Môj postreh. Nehovorím na nikoho konkrétneho, len tak v globále čo som si za svoje pôsobenie v tomto blogovom svete všimla.

Ešte jedna vec, dlhšie som videla ľuďom na blogoch, že si objednávaju zo stránky romwe.com a popravde, nejak sa mi to nezdalo. Akurát včera som zistila, že táto stránka dáva fashion blogerom (s vyšším počtom followerov) výbornú možnosť a to, že im posielajú tzv. "freebies", kde si vyberiete veci v určitej hodnote, ktorú vám pridelia, oni vám ich pošlú, vy sa potom odfotíte, dáte im vediet, proste spolupráca na oboch stranách. Niečo ako h&m showroom heh. Len im musíte napísať! Zaregistrovať sa môžete tu.

27 comments:

  1. Ja s tebou absolutne suhlasim. Aj ked som sa este nestretla s takym "ohovaranim" a "zatajovanim", davam ti za pravdu: Taki ludia by mali svoje oblecenie nechat v skrini a hlavne ho nefotit a nevystavovat na blogu. Takze nadalej: radujme sa a delme sa! ;-)

    xx
    M.

    ReplyDelete
  2. Dobry clanek.
    No nevim proc by nekdo zatajoval kde co koupil:-D

    ReplyDelete
  3. skvelé véčko,
    máš pravdu, preto ľudia aj sledujú blogy lebo sa inšpirujú a chcú sa inšpirovať, nie preto že chcú byť ako niekto iný.
    návody na diy niesu preto aby si to nechal človek pre seba, ale aj dal možnosť ďalšiemu spraviť to.
    a neznášam keď niekto nevidí rozdiel medzi inšpiráciou a kópiou.
    a takto to je aj v umení (čo je teda aj móda), človek sa môže inšpirovať,ale nejde mu o to čo jeho predchodcovi..toto je tak zložitá téma :)

    ReplyDelete
  4. Naprosto souhasím. Já jsem hrozně ráda, když mi někdo napíše, že se ode mě inspiruje. Je to přeci jeden z důvodů proč děláme to co děláme, abychom byly inspirací.
    A i já sama se hrdě hlásím, že za tu dobu co mám blog, jsem svůj styl nechala ovlivnit zahraničníma (převážně finskýma) blogama a od těch holek nasávám inspiraci pořád!
    Jsem vděčná za tyhle blogy!

    Jinak díky za tip s tim romwe.com :)

    ReplyDelete
  5. Wow. Je pěkné, že jsi se podělila o tajemství na romwe. Rovněž mě to nedalo a snažila jsem se taky zjišťovat, ale nepřišla jsem na to. :DD
    A souhlaím s Ejvi, taky se inspiruji u Švédek/Finek. .) Fajn článek.

    ReplyDelete
  6. Souhlas baby! ikdyz nevim jestli zrovna muj blog je nejak inspirativni :D :D mozna tak na novou vlnu silenstvi :D :D

    ReplyDelete
  7. Pravda pravdúca...načo by si niekto vystavoval oblečko keed by sa išiel stvať že to všetci ostatný majú tiež. Mňa vždy osobne poteší ke%d si niečo kúpim a potom to vidím na mojich oblúbených blogoch...to ma nejak uistuje že mam vkus :)

    ReplyDelete
  8. ANO konečně to někdo řekl nahlas od plic....jsi bezvadná a tvůj blog mi připomíná švédské slečny které jsem měla možnost poznat....si taková slovenská švédka :-)

    ReplyDelete
  9. Pekne si to napísala! (:
    Len škoda že s tým linkom čo si priložila nie je aj pre mužov :/.

    ReplyDelete
  10. hahaha, teď budou mít všichni věci od Romwe. tím to nemyslím zle, jen říkám: jak se můžu inspirovat, když polovina českých blogerů bude mít stejné věci od Romwe.com? a nejen češi.

    ReplyDelete
  11. anon - nedávajú to všetkým plus asi tak, že si to mozes kupit :D neviem ale čo myslís, robia to predsa preto, aby tak zvýšili svoj predaj

    ReplyDelete
  12. ahoj:) mozem sa spytat ako sa zriaduje paypal:)?

    ReplyDelete
  13. anon - ahoj môžes sa spytat :)
    takze: musis mat kreditku s ktorou sa da platit cez internet (ak nemas chod do banky tam ti to za 10 minut vybavia) a potom pojdes na tu stranku a das tam svoje udaje a udaje z kreditky a to je asi tak vsetko :)

    ReplyDelete
  14. tak však já neříkám, že to dají všem, ale co sem teď projela blogy už tam vidim to jejich VIP romwe. chápu že tím oni chtěj zvýšit svůj prodej, ale já reaguju na tvůj článek o inspiraci. takhle mě to přece moc neisnspiruje, když všichni maj ten modrej pruhovanej svetr.

    ReplyDelete
  15. anon - no ked je moznost dostat nieco zadarmo preco to nevyuzit, podla mna :) A ja neviem, ked sa im páči jeden a ten istý sveter neviem co je na tom zlé :) Ale vsak suhlasim, presne preto nakupujem v sekačoch :)

    ReplyDelete
  16. úplne s tebou súhlasím, myslím, že to by malo byť hlavným cieľom blogera - inšpirovať. Najhoršie však je, keď niekoho inšpiruješ, ale on ti to nedá najavo, naopak, ohovára ťa, čo máš na sebe a pritom za pár dní príde s niečím podobným. S tým som sa už viackrát stretla :( ale viem, že toto nie je to, o čom si tu písala.to je len môj postreh.
    btw, nechodíš náhodou na Ekonomickú? zdá sa mi, že som tam videla babu, čo sa na teba nenormálne podobala :DDDD

    ReplyDelete
  17. peť - onan :D hah ano ano dakujem :)
    hej hej to poznám, netreba si obmedzencov všímať :)

    ReplyDelete
  18. barbor - ano tak! :) a chodíím! :D

    ReplyDelete
  19. mluvíš mi z duše vee, je to tak, já s tím naprosto souhlasím, že není žádná ostuda, že jste se od někoho inspirovali :) od toho ty blogy jsou... zveřejňovat vlastní nápady, aby z toho měli něco ti čtenáři, ne jen aby na to koukali.. :)

    ReplyDelete
  20. hi, thanks :) i like your blog & style and also i need to learn more slovak! this is mine, not that old one:
    iamavampyre.blogspot.com

    ReplyDelete
  21. pekny clanek :) sice blog nemam primarne proto, aby se nekdo inspiroval, ale je prece hrozne prijemne, kdyz vam pak nekdo rekne, ze diky vasemu pristupu trochu zmenil ten svuj, v mem pripade treba zacli nosit vic barevne veci :) a uplne stejne ja si uvedomuju pri nakupech, jak me ovlivnuji fotky z blogu, docela casto si vzpomenu na nejakou konkretni osobu, ktera ma neco podobneho/stejneho.. je to logicke.. ale zaroven je treba si vic davat bacha na to,a by clovek zustal svuj a originalni :)

    ReplyDelete
  22. Kolik potřebuju těch followerů? s 6 mi to asi neprojde že?:D
    http://chuckina-fashiondiary.blogspot.com/

    ReplyDelete
  23. úplně s tebou souhlasím... Když čtu blogy, inspiruju se, ať chci nebo ne. Zvlášť u tebe se mi to stává často, inspirovala jsi mě k mnoha DIY :) Jsi jedna z nejinspirativnějších bloggerek :)
    /a tímto článkem jsi mě inspirovala tak, že jsem se zaregistrovala na Romwe :D

    ReplyDelete
  24. Kvalitní/dobrý/oblíbený blog je přece naprostým synonymem pro inspiraci, a nejen co se módy týče, takže naprostej souhlas ... mě jste například, VY VŠECHNY, inspirovaly ke znovu založení mého vlastního, díky ladies ;)

    ReplyDelete
  25. to maš pravdu, malo by ist hlavne o tú schopnost inšpirovat - len myslím že je to často o sútaživosti... kto bude mat viac followerov, pozretí a podobne... každopadne maš pravdu ;))

    ReplyDelete
  26. chuckina - to asi nie :D

    crazy - dakujem moc! :) a supr!

    ReplyDelete