expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

28.3.12

Ako si vybrať správny opaľovací krém?/Bioderma Photoderm

Nakoľko leto sa nenávratne blíži, je potrebné si chrániť našu pokožku. Nie len zo zdravotných dôvodov, ale aj preto, aby sme boli čo najdlhšie krásne! Viete si vybrať správny opaľovací krém? Ja som teda nevedela, že to je až taká veda, tak ak vás to zaujíma, čítajte ďalej.

Tak ako si vybrať správny opaľovací krém??

V dnešnej dobe je veľmi dôležité, ba priam nevyhnutné chrániť sa pred slnkom. Alebo skôr pred UVA a UVB žiarením. (UV žiarenie je pre človeka potrebné kvôli syntéze vitamínu D. Na vytvorenie potrebného množstva postačuje niekoľko desiatok minút denne. Nadmerné vystavovanie kože vplyvom UVA a UVB žiarenia vedie k jej poškodeniu. UVA žiarenie zapríčiňuje starnutie kože a negatívne ovplyvňuje imunitný systém. Nadmerné vystavovanie kože UVB žiareniu (opaľovanie) vyvoláva spálenie kože (začervenanie).  Jedným zo spôsobov, ako ochrániť kožu pred negatívnym vplyvom UV žiarenia je používanie ochranných prípravkov pred slnečným žiarením). To bolo niekoľko faktov z wikipedie (tu). 

Správny opalovací krém by vás mal chrániť proti obom typom týchto žiarení, ale nie každý to plní. 

SPF alebo sun protector factor, ktorý je na výrobku vždy uvedení nás chráni proti UVB žiareniu. Proti UVA žiareniu nás chráni PPD alebo trvalé tmavnutie pigmentu, tento údaj by mal byť tiež na výrobku uvedení, no nie je tomu vždy tak. Väčšinou na výrobok napíšu UVA + UVB, bez bližšieho definovania výšky UVA ochrany, a to dokonca cielene, pretože je veľmi zložité vyrobiť dostatnočnú ochranu proti lúčom UVA, ktoré prenikajú hlbšie pod pokožku. Colipa = Európska dermatologická inštitúcia dala stanovy, kde kvalitný produkt so žiaducou ochranou je vtedy, keď pomer medzi výškou ochrany proti UVB k UVA musí byť nižší ako 3. Čiže SPF/PPD je menej ako 3. Je to preto, že ochranu proti UVB je možné vyrobit 100% (nie je to tak dávno, kedy aj produkty boli označené SPF100 – Colipa to zakázala, a môže byť max 50+). 

V spolupráci s Biodermou sa mi naskytla možnosť predstaviť vám tieto tri výrobky, s vysokým ochranným faktorom proti UVB aj UVA. Všetko sú to novinky, ktoré sa dostali do lekárni len pred pár dňami. 

Výrobky z rady Photoderm BRONZ sú unikátne v tom, že obsahujú patent bunkovej BIOprotekcie. Tento komplex obsahuje dve unikátne látky ektoin a manitol. Ektoin je uníkátny v tom, že zabezpečí ochranu aj pred zvyškom UVA/UVB lúčov, pri ktorých ostatné krémy zlyhávajú. Manitol zas pôsobí ako antioxidant, ktorý zachytáva voľné radikály, ktoré negatívne ovplyvňujú pokožku. Tento patent nechráni len našu pokožku, chráni naše DNA. Textúra Phtotodermu je tiež unikátna, a to v tom, že zabezpečí rozloženie po pokožke. Nakoľko koža má rôzne vypukliny, Photoderm sa rozteká tak, aby kopíroval jej povrch, čím nás dostatočne chráni.

Teraz v skratke ku konkrétnym výrobkom: 


Krém Photoderm BRONZ SPF50+/UVA 35 na tvár a sprej na telo. Tieto výrobky pokožku nie len chránia, ale aj napriek vysokému ochrannému faktoru aktivujú, zintenzívňujú a dlhodobo predlžujú prirodzené opálenie. Z hľadiska textúry by som povedala, že je ultra ľahká a rýchlo sa vstrebáva. Nezanecháva pritom mastný film ani biele stopy. Čo je dôležité je to, že sú vodeodolné. Ja takéto vysoké faktory využívam najmä na dovolenke, preto vodeodolnosť opaľovacieho krému je pre mňa vysokým kritériom pri jeho výbere. Sú jemne a veľmi príjemne parfumované.


Krém na tvár Photoderm AKN Mat SPF 30/UVA 13 je určený konkrétne na zmiešanú a mastnú pleť. Mne osobne sa v lete mastí oveľa viac ako inokedy. Ale to je asi logické. Tento krém zlepšuje kvalitu kožného mazu, čím by mal udržiavať pokožku zdravú a jasnú. Hlavnou výhodou je to, že aj napriek vysokému faktoru neupcháva póry a pokožku dlhodobo zmatňuje. Pri rozotieraní vám nezanechá biele stopy a je príjemne parfumovaný. 


Tieto krémy nie sú určené výhradne pre ľudí s citlivou pokožkou, sú pre všetkých, ktorí považujú za dôležité dostatočne sa pred slnkom chrániť. Ja sa snažím vždy používať krémy s vysokým faktorom, pretože moja pokožka je vcelku citlivá na slnko, no doteraz som rozdiel medzi UVA a UVB lúčmi nevnímala. Teraz sa ale všetko mení. A je dôležité svoju pokožku chrániť nie len vtedy, keď sa opaľujete a ste pri vode, ale aj v bežnom živote, ale to určite viete :). 

Tak čo, vedeli ste o tom? Ako si vyberáte opaľovací krém vy?? Máte nejaký osvedčený opaľovací krém?

68 comments:

  1. tak sorry ale toto sa mi naozaj nechce čítať :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. v pohode :) dalo sa to aj kratšie, ale myslím, že sú tam zaujímavé informácie a je to určené hlavne pre ľudí, ktorých to zaujíma :)

      Delete
    2. a to si písala ty? :D lebo to by bolo normalne na nejaký fajný referát do školy vhodné :D

      mne by sa to nechcelo. obdivujem ťa ak si to písala cele :D

      Delete
    3. deformacia z pisania diplomovky :D pisala som to ja plus info som mala poskytnute, nie som odbornik predsa :)

      Delete
  2. trochu trapas fakt... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. presne som cakala takyto koment :D
      Ja ako majitel ciernej ruky si nemozem v lete dovolit vyjst ani na balkon bez min 50ky faktoru :) inak by som vzblkla jak fenix

      Delete
    2. ako pohode, keby sa človek vyjadril prečo :) fuu tak to si vobec neviem predstavit :D

      Delete
    3. haha asi ako ked je vonku 40 stupnov a totane prazi a ty mas na sebe cierne triko s dlhymi rukavmi

      Delete
  3. tak tohle jsem třeba vůbec nevěděla :)
    a docela mě to zaujalo já používám většinou s co nejmenším faktorem slunce mi nevadí ani se nějak moc nespálím, takže většinou se mažu Daylongem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. daylong je tiez vyborny!! to mas super, ja sa spálim asi vzdy :D

      Delete
  4. Jaká je cena? Vypadají dobře :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. asi sa líši od každej lekárne, ale čo ja mám taký prospekt tak tam je cena za photoderm bronz na tvár 17eur, na telo 23eur, a photoderm akn mat 16 eur
      .)

      Delete
  5. týjo, tak nejspíš vyměním svůj daylong za tenhle první. vypadá fakt kvalitně, takže bych v létě nemusela vypadat jako indián.. :D

    ReplyDelete
  6. Super clanek! Diky moc!
    Jeste bych dodala, ze doba pusobeni ochranneho faktoru se meri tak, ze se vezme hodnota SPF, vynasobi 10 a vysledkem je pocet minut (zhruba), jak dlouho krem chrani. Takze napr. SPF 30 chrani 300 minut, coz je 5 hodin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak to som tiez nevedela, vdaka z info! :)

      Delete
    2. Nooo, ono to není úplně tak... SPF se musí násobit číslem, resp. dobou (minutami), po kterou je kůže přirozeně chráněná bez krému (do doby než se spálí), tedy pro velmi světlou kůži by ona 10 mohla být katastrofou :-)

      Delete
    3. adéla. to je blbosť. davno je jasne že to neznamená 10násobok. aj lekári to tvrdia

      Delete
    4. tak potom dakujem ze vyvedenie z omylu :D

      Delete
  7. Super ze si to sem spisala,ja sa vzdy mocem v lekarni a neviem si vybrat a predavacky mi vzdy nukaju to najdrahsie a netrapi ich co ja potrebujem:DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. ja som rada, že to aj niekto ocenil :D teda po tych prvych dvoch komentoch som sa bala len negativnych komentarov :D
      a hej to je klasika!

      Delete
  8. Podle mě bezva článek, já sice tak vysoké faktory zdaleka nepotřebuji, protože se v podstatě nikdy nespálím a ani nemám nijak /klepu/ citlivou pokožku na slunko, ale jak si řekla, ochrana je určitě potřebná :)))

    ReplyDelete
  9. minuly tyzden som si tiez kupila bioderma photoderm max 50+ a nastastie som mala 2 za cenu 1...inak je to pekne drahé :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ale to sú všetky tieto lekárenské nie? teda ja mam doma vichy 50+, ktorý sa pohybuje v podobnej cenovej hladine, myslim, ze do kvality treba trochu investovat :)

      Delete
    2. však ja by som si ho kúpila tak či tak, skôr som chcela aby ostatní videli že sa dajú aj dobré deals zohnať :)

      Delete
  10. ten sprej vypadá fakt dobře! já se musim mazat fakt hoodně moc..protože moje pokožka je tak bílá(důkaz v mém minulém článku :D), že je to někdy až nesnesitelné, pokud to podcením a spálím se..nejvzhlednější je to na nose, žeano :D ale stehna jsou taky lahůdka pokud se nečekaně ochladí, ale já neobleču nic jiného než totálně volnou lehkou sukni :DD vše se musí brát s úsměvem že:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. juuj veru je, mne sa napr biela pokozka paci! .) a joo hh :D

      Delete
  11. Už som ich na stránke videla a teda ten na tvár si rozhodne kúpim,lebo tvár treba chrániť čo najviac... a uvidím či aj ten na telo..ja radšej oleje :D a stačí mi aj 20-25,lebo mňa opáli hneď a pekne dohneda..nemám problém so spálením (klopklopklop) ... ale zase ozónová diera je čoraz väčšia že? :/ asi aj tá 50+ bude málo :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hej hej ozonova diera, ktora je z roka na rok vačšia :) ja tak bezne davam tak 30tky a tieto vyssie hlavne ked sa ucelovo opalujem alebo pri vode/mori :)

      Delete
  12. no ale je tiež otázne že či sa radšej spálim alebo do svojej kože napálim neviem aké množstvo chemikálii, pretože tie 50+ sú už väčšinou riadne chemické sračky :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. no neviem, ide hlavne o ochranu pokozky pred uva uvb ako som tam pisala, tym ze sa spalis sa nijak neochranis a prave ta chemia by ta ochranit mala, ale az tak do hlbky sa v tom neorientujem, kazdy vyrobok musi byt na taketo veci testovany, cize pre mna je jednoznacna spravna moznost b .)

      Delete
    2. normalna pokozka (nie pehava/velmi svetla) sa s ochranou aj mensou nespali (nemusi byt volba bud spalit, alebo si dat 50ku biodermu), spf 50+ su zbytocne, ak nejdes lyzovat na hory,alebo sa cely den spekat na kanaskych/pohode, v nasom podnebi staci mensi faktor, pripadne 50+ len na znamienka. Bioderma to sice krasne povedala, ale stale ostava pravdou, ze 50+ su vacsinou chemicke sracky, sama ju mam doma , tak som si zlozenie cekla na nete. je totizto omyl mysliet si ze, ked je vyrobok "na taketo veci" testovany, tak je ok, testuje sa vacsinou zdravotna nezavadnost, rozsah povolenych chemickych latok je velmi velmi siroky. Ale nie je vzdy pravda, ze cim vyssi faktor, tym horsie, su aj 50+ zdravsie opalovaky, ako niektore 15ky :). "chemia" sice ochranuje (skor konkretne jedna zlozka), ale v pripravku ich mas viac. preto sa neodporuca mazat sa 50kami kazdy den. Taketo reklamy skor apeluju na strach, ze "cim vyssie tym lepsie",ale normalnym typom pleti je to skor na skodu.

      chemicke zlozenie/ingrediencie kozmetickych pripravkov su predsa najdolezitejsia vec, ale ludia si ich vobec nevsimaju, staci obal a vona, reklamny letak.

      cim samozrejme neapelujem na Teba, nie si povinna to tu rozoberat, len v ramci diskusie :)

      Delete
  13. bioderma je úplně nejúžasnější
    bez ní bych skákala z mostu :)

    ReplyDelete
  14. opalovák jsem nikdy nezkoušela...

    ReplyDelete
  15. Ten na tu mastnou pleť si taky plánuju koupit...

    http://goldengrasszn.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. minule leto som mala od BIODERMY kremy na opalovanie aj po a su super a navyse pekne vonaju ! :)

    ReplyDelete
  17. ja mám celkom osvedčenú Sun touch od Nivey, tá mi celkom vyhovuje.. ale už len nejakých pár týždnov, potom kašlat na krémy a šup na slnko! :D na prirodzené opálenie.. :)

    ReplyDelete
  18. bioderma je dobrá značka, nebo aspoň mě vyhovuje!))

    ReplyDelete
  19. Já mám to štěstí že můžu usnout na slunci a spálit se nespálím, jsem ráda že mám celkem dobře pigmentovanou kůži ale bojím se dost o znamínka spíše než-li o kůži... ale ten druhý určený na smíšenou až mastnou pleť vypadá dost dobře, protože jsem na tom úplně stejně v létě jako ty... přes jaro/zimu a podzim mám pleť normální občas zamaštěnou v T-Zóně, ale jak přijde léto je to pohroma a pleť vyžaduje zvlášť důkladnou péči, takže díky za tip. :) doteď jsem používala totiž normální hydratační.

    http://deerwithorns.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. aj ked sa nespáliš, nejakú tu ochranu určite treba používat! :) uz len kvôli tomu starnutiu kože ale hlavne ide o jej celkove zdravie :)

      Delete
  20. teď skoro pořád používám BB cream, vadí mi, že málokterý krém na obličej má SPF...většinou tedy takový, který mi nejvíc vyhovuje bohužel :)

    ReplyDelete
  21. biodermu mám rada , ale toto čitať nejdem :))
    ale uznávam ťa, mne by sa toľko textu dokopy dávať nechcelo!

    lesimple.sk

    ReplyDelete
  22. kokosovy olej a olivovy olej ako vhodna alternativa. Nesposobuju rakovinu ani neznecistuju zivotne prostredie. Naopak pokozku chrania a vyzivuju. ale znicia plavky :D

    ReplyDelete
  23. Ahoj, vyzera to ze sa vyznas v opalovacich pripravkoch.. vies mi doporucit znacku alebo povedat negativa ostatnych??? Bioderma, Vichy alebo v lekarni maju aj znacku Equilibria za vyhodnu cenu.
    Dakujem :)
    Viki

    ReplyDelete
  24. لاشك ان شركه الحورس تعد افضل شركه خدمات منزليه التي منها (التنظيف/رش مبيدات/مكافحه حشرات/تسليك مجاري/كشف تسربات المياه/تنظيف خزانات..)وعديد من الخدمات التي تلزم البيت او الفله نحن بخدمتك عزيزي العميل.
    شركة الحورس للخدمات المنزليه
    اشركه نقل اثاث وعفش بالطائف
    افضل شركه تنظيف بالطائف
    شركه مكافحة حشرات بالطائف
    شركه كشف تسربات المياه بالطائف
    حيث شركتنا تتميز باداء الخدمه علي افضل وجهه حيث نعد شركه رش مبيدات بالطائف
    شركه تنظيف خزانات بالطائف

    ReplyDelete
  25. شركة تنظيف شقق بالمدينة المنورة
    شركة بيتى هى شركة تنظيف بالمدينة المنورة لدينا العمالة المدربة التى تقوم بخدمات التنظيف بأجود المساحيق المستوردة التى تقضى على البقع والاوساخ كما اننا نقوم بتنظيف الشقق بالمدينة المنورة والمنازل والفيلات والقصور بأجود انواع المساحيق المستوردة التى تقضى على الاوساخ وعمالتنا مدربة على تقديم افضل خدمات التنظيف فى اسرع وقت وبأقل الاسعار ونحن كبرى شركات التنظيف بالمدينة المنورة حيث اننا نقوم بتنظيف الارضيات والكنب والمجالس والموكيت والسجاد كما اننا نقدم خدمات التنظيف بالبخار كما اننا نقدم افضل خدماتنا بأسعار فى متناول الجميع
    تنظيف منازل بالمدينة المنورة
    http://www.bateiy.com/cleaning-medina/

    ReplyDelete
  26. تنظيف خزانات بالمدينة المنورة
    شركة بيتى هى شركة تنظيف خزانات بالمدينة المنورة لدينا العمالة المدربة التى تستخدم اجود انواع المنظفات والمساحيق المستوردة التى تزيل الشوائب والاتربة من قاع الخزانات حتى لا تتعرض المياه المخزنة بخزانك للبكتيريا التى تضر بصحتك وصحة اسرتك كما اننا نستخدم المواد المستوردة التى لا تتفاعل مع المواد المكونة للخزانات ولدينا خدمات عزل الخزانات بالمدينة المنورة وغسيل الخزانات وحميع خدماتنا بأرخص الاسعار .
    عزل خزانات بالمدينة المنورة
    http://www.bateiy.com/cleaning-tanks-medina/

    ReplyDelete
  27. testy multiselect 2022 przykładowy test do policji psychotesty do policji

    ReplyDelete
  28. pomoc psychologiczna berlin cennik psychoterapia berlin 2022 psychoterapia po polsku berlin cennik

    ReplyDelete
  29. psycholog polski w berlinie polscy psycholodzy w berlinie 2022 psycholog berlin polski 2022

    ReplyDelete
  30. usługi ogrodnicze łódź 2022 ogrodnik łódź opinie usługi ogrodnicze łódź opinie

    ReplyDelete
  31. pastillas para agrandar el pené de forma natural como agrandar el miembro masculino naturalmente para crecer el pene , como agrandar el ojo sin maquillaje , pastillas para agrandar el pito

    ReplyDelete
  32. comment elargir un pull en coton comment bander plus dur naturellement comment avoir un plus gros zizi naturellement , comment grossir

    ReplyDelete
  33. sposoby na powiększenie członka jak skutecznie powiększyć penisa tabletki na powiekszenie członka opinie

    ReplyDelete
  34. طرق تكبير القضيب كيفية تكبير العضو الذكرى للرجل طبيعيا http://new-xxlenlargement24.eu/ar/ تطويل القضىب طبيعيا تطويل الذكر

    ReplyDelete
  35. comment grossir zizi comment faire pour grandir le zizi comment faire grossir sa queue naturellement , comment agrandir son peni gratuitement

    ReplyDelete
  36. ranking tabletek na powiększenie członka tabletki na powiekszenie penia https://instant-enlargement.info/ naturalne sposoby na powiększenie członka

    ReplyDelete
  37. testy do policji testy policyjne 2022 testy psychologiczne do policji

    ReplyDelete
  38. test wiedzy do policji 2022 test psychologiczny policja test do policji online 2022

    ReplyDelete
  39. polscy psycholodzy w berlinie 2022 pomoc psychologiczna berlin 2022 psycholog w berlinie

    ReplyDelete