expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

13.2.13

Beasts Of The Southern Wild

Dlho ma neuchvátil film tak, ako Beasts. Hlavnou hrdinkou je 6-ročná Hushpappy, ktorá je po odchode matky a tvrdej lásky jej otca väčšinu času ponechaná na vlastnú päsť. Všetko naokolo berie ako prirodzený rád vesmíru, ktorý do seba zapadá "just right". Po príchode storočnej vody, ktorá obkolesí celé mesto a záhadnej choroby jej otca zisťuje, že tento prirodzený rád sa začína rozpadať. 

"The whole universe depends on everything fitting together just right. If one piece busts, even the smallest piece... the entire universe will get busted."

Recenzie filmov neviem písať, len vám poviem, bol to pre mňa silný zážitok. Krásne natočené a krásne zahrané. Väčšina sa objavila prýkrát na filmovom plátne, ako aj teraz 9-ročná Quvenzhané Wallis, ktorá hrala Hushpappy. Jej výkon bol priam geniálny a tak uveriteľný, že som sa v ňom občas stratila. Príbeh nie je priamočiary a ani ho úplne nepochopíte, tak sa o to ani nesnažte. Pozerajte to bez predsudkov a zaručujem vám, že sa vám to bude páčiť! 

Ak ste v poslednej dobe videli niečo, čo vás podobne uchvátilo tak mi prosím napíšte!! :)








"When it all goes quiet behind my eyes, I see everything that made me lying around in invisible pieces. When I look too hard, it goes away. And when it all goes quiet, I see they are right here. I see that I'm a little piece in a big, big universe. And that makes things right. When I die, the scientists of the future, they're gonna find it all. They gonna know, once there was a Hushpuppy, and she live with her daddy in the Bathtub."

21 comments:

  1. videla som interview s malou Quvenzhané (ty brďo to je ale krkolomné meno :D ) v show Ellen Degeneres, bola úplne rozkošná a nedokážem spracovať fakt, že ako "neherečka" dokázala podať taký skvelý výkon :)

    ReplyDelete
  2. Já byla na tomhle filmu v létě na mff v Karlových Varech, s tou festivalovou atmosférou kolem to byl taky skvělý zážitek :)

    ReplyDelete
  3. tak na to musim pozbierat naladu si to pozriet

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. yes, tak na tohle se jdu rychle nekde kouknout

    ReplyDelete
  5. Tento film som este nevidela ale ďakujem za tip :)
    Možno Atlas mrakov ak si ešte nevidela to je fakt úžasný film!

    ReplyDelete
  6. neviem či si už počula /resp. poznáš/ ale od tej doby čo to mám v záložkách nemám čas na filmy: http://pontu.eenet.ee/player/siga.html

    ReplyDelete
  7. Kde si to pozerala? Vyzerá to skvele, mám chuť na niečo nekonvenčné.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak to sa ti bude pacit :) stiahla som cez torrenty .)

      Delete
  8. ja stále čakám od teba na nejaké filmové tipy, ale raz sa dočkám verím tomu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. akoze stale? a toto je co? :D a pred casom tu boli tipy na kar wai wongove filmy .) vsetko co by som odporucala je klasika a azijska kinematografia moc ludi nezaujima :D

      Delete
  9. Vypadá to moc dobře, určitě to plánuju zkouknout :) Nejvíc mě v poslední době dostalo The Perks of Being a Wallflower, Anna Karenina a The Fall...

    ReplyDelete
  10. hašpapi je oooooooch! úžasná! najroztomilejší detský herecký výkon sveta a vesmíru

    ReplyDelete
  11. Súhlasím s The Perks of Being a Wallflower- niečo neskutočné. Ale MUSÍŠ vidieť The Bang Bang Club, In the Name of the Father- oba filmy sú podľa skutočnej udalosti a mňa nenormálne zasiahli! Napadá ma ďalších desať filmov, ale o tom nabudúce:)
    I.

    ReplyDelete
    Replies
    1. in the name of the father poznam, skvely!! the bang bang club pozriem! a the perks tiez urcite niekedy :) a daj tipy kludne viac! :)

      Delete
  12. ano ano ano pro mě jeden z nej filmů co jsem kdy viděla! hrozně mě to vzalo... a Hushpuppy je prostě dokonalá! a taky nejmaldší nominovaná na oskara :) dala bych jí ho hned! a jinak doporučuju Detachment - docela síla a ješte Kon Tiki!

    ReplyDelete
  13. Sťahuje sa :)
    Ja by som momentálne odporučila (ak si nevidela) film Tyranosaur (2011)
    (netreba sa zľaknuť plagátov, trailerov, názvu..ako som sa ja :)), bolo to milé prekvapenie.
    A potom určite film HANNA! :)

    ReplyDelete