expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

19.2.13

february favorites

Rozhodla som sa, že táto "rubrika" bude viac-menej pravidelná, takže tú sú moji favoriti za tento mesiac:


1. Nick Cave: A uzřela oslice anděla je jedna z mojich najobľúbenejších kníh vôbec. Nick Cave ako spevák a skladateľ je kapacita sama o sebe, ale ako spisovateľa ho mám asi ešte radšej. Táto kniha je tak krásne temná a depresívna a súčasne tak silná, že rovnaké stavy môže spôsobiť aj vám. Už sa na blogu raz objavila, ale teraz ju čítam znova, takže odporúčam všetkým, ktorí v knihách nehľadajú obyčajné príbehy a výhru dobra nad zlom za každých okolností. 
2. DIY náramok, ktorý tvorí z hodinkami nerozlučnú dvojku.
3. EQUA fľaša - počuli ste o nej, videli ste na blogoch a áno, dala som sa zlákať aj ja. Pre mňa je to výborný spoločník na tréningoch. Doteraz som si takmer vždy kupovala novú vodu, čo teda nebolo ani veľmi ekologické ani veľmi ekonomické. Túto fľašu mám vždy po ruke aj doma, nakoľko najčastejšie pijem len vodu a snažím sa dodržiavať pitný režim. Ale môžete do nej naliať aj horúce nápoje ako čaj a káva. Ak vás to zaujalo, viac si prečítate tu. A kúpiť ju môžete tu
4. Timex hodinky mám z obchodíku z 23:55 a ako som už raz spomínala na fb, pátranie po perfektných hodinkách sa môže skončiť, lebo ich už mám!
5. Comme des Fuckdown mikinu mám zo sheinside. Pravdou je, že som bola prekvapená, keď som ju tam videla, ale good for me. Teda asi hah. Nakoľko mi šiltačku skonfiškoval jojo, táto mikina mi je dostatočnou náhradou.
6. DIY kožená taštička na všetko. Ušila som ju zo zbytkov a neverila som v jej využiteľnosť, ale nosím ju častejšie ako veľkú peňaženku. 
7. Tangle teezer som si konečne po dlhom ignorovaní kúpila aj ja. Po mojom starom hrebeni to bola dosť zmena. K dobrému. Za až tak veľký zázrak to síce nepovažujem, ale ak nie ste spokojné so súčasným hrebeňom tak odporúčam!
8. Titanový prsteň Danish Design je zo zľavomatu a skvelo dopĺňa hodinky.

62 comments:

  1. Na Oslici se chystám, nedávno jsem docetla Zajdu a bylo to taky dost super. A to triko! <3

    ReplyDelete
  2. nehcapem co vsetci maju s tymito hrebenmi, podla mna je to len boom nic ine. inak super tasticka :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. práveže sa s nimi fakt super čese. oveľa ľahšie sa mi rozčesávajú vlasy, dobre sa to drží atď atď. u mňa super!

      Delete
    2. no ono zalezi cim si sa cesala predtym :) ak obyc hrebenom asi je to zmena, ale ja mam/mala som predtym kefu, ktora je teda o dost lepsia :)

      Delete
    3. áno, lebo ten dokonalý TT rozčeše len 20 cm dlhé vlasy a dosť. Ak si si nevšimla, ja som ešte nevidela spomenúť nejaké dievča, ktoré má dlhšie a hlavne hustejšie (nie tých pár chĺpkov na hlave, čo si rozčešem aj prstami) vlasy, že dobre rozčesáva, že jej nepadajú vlasy atď. Ony totiž ešte na to, že vlasy vypadávajú prirodzene (kým nemá samozrejme na hlave plešinu) a že sa ľahšie rozčešú za pomoci kondicionéra aj s normálnym hrebeňom. Všetko v dnešnej dobe je totiž vrcholne ekologické (a pritom vyrobené z umelej hmoty), vrcholne zdravé (spreje a deodoranty s obsahom aluminium chlorohydrátu, áno, takmer všetky ich obsahujú) a vrcholne dokonalé, lebo to má každá druhá. Originalita je niekde inde, len nie tu.



      A dominika, povedz mi, prosím ťa, čo je to ďalšie atď.? Farba TT? Si vďaka TT cool? Či je super vyhodiť za obyčajnú kefu 10 eur a viac? Ja myslím, že nie, že v dnešnej dobe už niečo nie je v poriadku. Všetko to ide dole vodou.

      Delete
    4. ejhaa, no mne vlasy aj vytrhol aj ma potahal (kondicioner nepouzivam) ale oproti tomu aku som mala predtym kefu (fakt dlho predlho) je to pre mna celkom rozdiel, kupila som ho za 9 eur a nepride mi to taka suma za vec, ktoru vyuzijem dalsich x rokov, ako pri vsetkom - sto ludi, sto chuti, ah ja neviem naco sa ohanat tou originalitou, je len a len na tebe ci si danu vec zaobstaras, ja som si ho tiez kupila po dobrych recenziach a nelutujem, fakt nepotrebujem mat originalny hreben alebo flasu o ktorej nikto nikdy nepocul

      Delete
    5. Keby si používala kondicionér, tak nepoužívaš TT :)

      Delete
    6. ja by som poradila Anonymous, ak jej vadi tento druh originality, aby nesledovala fashion blogy a nedvihala si zbytocne tlak:) Ano,je to "sokujuce", ale aj fashion bloggeri su mysliace tvory schopne samostatne sa rozhodovat a vytvorit si vlastny nazor a nevidim celkom zmysel za kazdu cenu im ho vyvracat... a aj keby si veci kupovali len preto, ze je to "in" - no a?! ;)

      Delete
    7. anonym - kondicienor nepouzivam, lebo mi masti vlasy (jo a teraz cakam, ze som pouzivala zly kondicioner) .)
      kali - tak tak!

      Delete
    8. kondicióner škodí vlasom... som sa minule dočítala. len tak btw. slečna nech sa odhalí, keď je taká super múdra! pod anonymom sa ľahko nadáva, ťažšie chváli, čo?

      Delete
    9. to neviem, proste moje vlasy ho neznesu, preto ho nepouzivam a ano ano, kritizuje sa ovela lahsie :) vdaka!

      Delete
    10. hej preco kondicioner skodi vlasom? jako to si teda nemyslim mam doost dlhe vlasy a bez kondicionera ani na krok_D to by ani tangle nezachranil

      Delete
    11. Anonymko, já teda mám vlasy dost dlouhé a husté, kondicionér používám a na TT nedám dopustit;)

      Delete
    12. Lol. Kdo zná moje vlasy, tak ví. Používám šampon, kondicionér a občas i masku, TT vždycky při mytí a hezčí vlasy jsem neměla. Dva roky se bez něj nemůžu obejít, takže... žejo.

      Delete
  3. páčia sa mi také jednoduché náramky a kniha znie zaujímavo :)

    ReplyDelete
  4. O Nickovi premyslim uz dyl a asi se na nej taky vrhnu :) a tangle teezer si ouvidne poridila mamka ale ted ho nejvic vyuzivam ja...taky mi to neprijde jako nejaky kouzlo ale rozhodne zlepseni od klasickeho kartace

    ReplyDelete
  5. júj ja som TT dostala od priateľa, mala som síce dobrý hrebeň, žiadne extra zázraky nerobí(však čo sa dá za zázrak čakať od kefy), ale zmena to určite je.
    a flaška je tiež super, musím si aj ja nejakú kúpiť na leto, teraz nosím do školy termosku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nechápem vás. Vidíte vec a hneď ju musíte mať, lebo bez nej by ste určite neprežili. Ach..

      Delete
    2. julianna nepovedala, ze si hned musi kupit tuto konkretnu, mat jednu flasu na vodu je ovela vyhodnejsie ako si vodu stale kupovat, aspon teda pre mna

      Delete
    3. zase akoze vecko,povedzme si to otvorene, plastovu flasu si mozes nechat aj z nejakej dopitej mineralky, a pouzit ju viackrat, to nie jednorazova vec. je to rovnako ekonomicke a rovnako ekologicke tymto sposobom, respektive viac. takze toto je bullshit argument. ta equa flasa je akurat krajsia /a drahsia/. takze ohanat sa tu ekonomiou... bubble flase maju aspon pridanu hodnotu filtracie vody, ale toto je uplne mimo obhajovat ako nieco co je viac ako obycajny fashion trend /na com nie je nic zle!/

      Delete
    4. plastove flaše z minerálok sú len na jedno použitie. pri viacnasobnom používaní hrozí že ti tam dačo splesnive a ten materiál tiež nie je na to aby si rok v tom nosila vodu kdesi, bože spamätaj sa :D radšej budeš rok chlastáť vodu z nejakého mäkčeného PVC, ktoré aby bolo mäkké sa ošetruje všelijakými chemikáliami alebo si kúpiš niečo kvalitnejšie, čo vieš že budeš používať dlho dlho? :) keď nemáš na takú fľašu a príde ti to ako vyhodené prachy tak si to nekupuj :D joj, načo si zbytočne nechať dvíhať tlak? :D

      a ekologické je dávať fľaše do koša na to určeného, nie ich používať dlhšie ako sa má :)

      Delete
    5. ekologicke som myslela tak, že nebudem kupovat plastove flase dalsie :)

      plus dakujem ti za vysvetlenie pre slečnu al :D

      Delete
    6. flasku, ktoru pouzivam pri treningoch nepovazuem za fashion trend btw .)

      Delete
  6. a booble flaša už doslúžila? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D booble :D myslela som bobble :)

      Delete
    2. booble dosluzil filter .)

      Delete
    3. A tak to bude aj s EQOU, vždy len balamutia, ty vidíš, že to má každá desiata a preto to ihneď musíš mať. A TT je to isté. Každý hovorí, aký je to zázrak (tým len upokojuje svoje svedomie, že za takú chujovinu vyhodil toľko peňazí). Len vyhodené peniaze.. nič viac.

      Delete
    4. hahah, tak to sice nebolo ale ok :) netvrdim, ze to je zazrak, tvrdim, ze to je lepsie aj z ekologickeho aj z ekonomickeho hladiska ako zakazdym kupovat mineralky .)

      Delete
    5. a kupu TT som uz obhajovala, ja tu ludom nic nevnucujem, dat "tolko" penazi za hreben, ktory mi bude sluzit xx rokov mi teda vobec nevadi

      Delete
    6. Ako vieš, že ti bude slúžiť xx rokov? Aj to niekto sľubuje? :)

      Delete
    7. no pokial mi nezhori alebo ho nestratim tak sa s nim nema co stat, nikto to neslubuje, myslim si to

      Delete
    8. ja ťa obdivujem véčko, že to vydržíš s nervami pri tejto debilite všeználkov :D ako keby si bola nejaké malé decko, čo sa nevie samé rozhodnúť :D

      si uvedomte, že véčko nemá len blogový život, ale je nromálny človek, ktorý má normálny rozum a myslím, že vo svojom veku už aj rozumne utráca peniaze :)

      Delete
    9. oh dakujem dakujem, potesilo .)

      Delete
    10. Nebude taky problem v tom, ze co je "rozumne utraceni" vidi kazdy jinak. Pro Pavlinu J. je to kabelka Prada z outletu a Veronika by si ji treba nikdy nekoupila protoze ji to prijde jako vyhozene penize. Kazdy povazujeme za dulezite jine veci nechapu proc je v tom takova kontroverze!

      Ja treba dost utracim za dekorativni kosmetiku protoze jsem objevila znacku ktera mi konecne vyhovuje a je ta je draha. Ne proto ze bych nevyzkousela jine treba levnejsi nebo dokonce jeste drazsi. Veronika by za make-up proste nedala tolik jako ja. Veronika si chtela koupit dobrou flasku na trenink. So?

      Tak ktera je z nas ta rozumna? Je rozumny ten, ktery si vybira jen ty nejlevnejsi veci a tesi se z toho jak usetril nebo ze se nepodrobil diktatu reklam? Nebo je to proste individualni, protoze kazdy ma jine potreby a hlavne rozpocet.

      Nechapu v cem je takovy problem?

      Delete
    11. A kdybych si chtela koupit novou flasku na trenink a vyberu si stejnou tak jsem krava protoze ji kopiruju. Nebo je to spis moje lenivost, ze si reknu je tahle vypada dobre a nechce se mi travit dalsich x hodin na netu hledanim nejake jine za kazdou cenu abych byla originalni?

      ach blabla hrozne kraviny se tady resi

      Delete
    12. ale ako pekne si to napisala :) vdaka!

      Delete
  7. equa fľašu by som chcela aj ja :) a hodinky sú super ! :)

    ReplyDelete
  8. Když jsem to četla, měla jsem děsné sny. Ale dobré to bylo. :D

    ReplyDelete
  9. Nick Cave je génius- či už v hudbe alebo keď píše. Naposledy ma dostal scenárom Lawless ( podľa neskutočnej knihy od Matta Bonduranta)- videla si? Dva dôvody prečo si film pozrieť. Tom. Hardy. :) A jeho hlas, ha
    Zasa komentujem, normálne si ma minule tými filmami naštartovala:)
    I. ( Iva )

    ReplyDelete
    Replies
    1. o ano ano videla, tak skvelý film!! a tom hardy, v tom mas teda pravdu :D a vdaka za koment! .)

      Delete
  10. tangle teezer a tu egua láhev se taky chystám kupovat :)

    ReplyDelete
  11. Knihu A uzřela oslice anděla mám už asi pol roka v šuflíku, hádam sa k nej raz dostanem. :D
    A o TT mi kaderníčka povedala že je to shit, ale že na krátke vlasy je dostačujúci. :D Na dlhé by sa mali používať hrebene s prírodnými štetinami. :)

    ReplyDelete
  12. ahoj véčko, aká je kvalita tej mikiny pls? a veľkosť? bojím sa, že mi nesadne keď je one size..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahoj, je taka dost velka skor panska a neforemna ale ma velky vystrih a kvalita taka klasik teplakovina

      Delete
    2. ďakuu :)

      Delete
  13. mne sa ľúbi, že ty si nepotrpíš na to každý deň alebo v blogovom ponímaní post ukazovať nové a nové kúpené veci niekde z HM atd ale aj sama si vyrobíš nejaké. Ja som sa v poslednej dobe prepla do šetriaceho režimu keďže sa plánujem sťahovať ale stále si neviem odpustiť niektoré prežitky a aspoň sa trochu motivujem tu u teba, že napr. by som si asi aj sama vedela vyrobiť niečo, nakoniec niektoré doplnky v HM vyzerajú dosť jednoducho s nákladmi na výrobu asi 0,10 % :D a fľašu som si neodolala a kúpila túto http://2.bp.blogspot.com/_-3nXYiV98-A/SwMBCA_wczI/AAAAAAAAAz0/_k-ifxhSK2E/s1600/coverpg.png . Je z poriadne pevného plastu a tiež ECO. Tangle T. ma trocha sklamal ale zase moje vlasy ala Hagrid len tak niečo nerozčeše...

    ReplyDelete
    Replies
    1. vdaka :) ta flaska vyzera super, podla mna sa taka vec oplati, nech si kazdy tvrdi co chce :) a don't buy - diy! .)

      Delete
  14. tu istu flasku mam :D:Da už dva tyzden robim post sakra :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. a je mi jasne ze ked sa ukaze v poste,budu zas nejake komentáre odveci :D ale tá flasa je ozaj dobrá!:D a btw,tu oslicu som si sla kupit ale bola vypredaana:(

      Delete
    2. nevadi, kupis nabuduce! a flasa je super a anonymi si proste nemozu pomoct asi :D

      Delete
  15. Originalita uz v dnesnom svete neexistuje :) To by si clovek musel vsetko vyrabat sam a aj tam je minimalna sanca, ze to uz pred nim niekto nevymyslel. "We, today, stand on the shoulders of our predecessors". Takmer vsetko uz bolo a kazdy novy napad je recyklaciou nejakeho, ktory uz bol a prisiel s nim niekto iny. Ja skor z tychto stiplavych anonymnych komentov citim zavist a neprajnost, ako konstruktivnu kritiku.

    Vecko a mas tam preklep :) Nakoľko mi šiltačku skoNfiškoval jojo

    ReplyDelete
    Replies
    1. akoo presne to je to, ja konstruktivnu kritiku beriem ale toto je uz na mna moc :) a dakujem, opravene a suhlas hej!

      Delete
  16. nejenze mas rada twin peaks, ale i nicka cavea! achjo, to je super :D :)

    ReplyDelete
  17. your lime jumper is super cool! love it! xo
    would you like to follow each other?
    A
    xx
    http://epiquemoi.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. Zips si šila na taštičku ručne? alebo si ho lepila? nerada robímm s kožou, lebo šijací stroj ju neprešije a asi nemám ten správny equipment, ale keď to šijem ručne, tak mám zaručené mozole na rukách. Máš nejaký tip na šitie kože?

    ReplyDelete
  19. TT mám v kompaktní verzi a je super! Bobble bottle mám taky a také mi dosloužil filtr :D Tak hledám náhrada, chci zkusit něco jiného. Jaký objem má tvá Equa láhev? :)

    ReplyDelete