expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

14.6.13

Caroline de Maigret's Guide to French Girl Hair

To, že francúzky majú priam vrodený cit pre módu je dobre známe. Mňa ale tentokrát zaujali ich vlasy, a to po tom, ako som si prečítala tento Guide to French Girl Hair. V podobnej forme som to praktikovala, ale momentálne úplne vynechávam žehličku aj hrebeň. Myslím, že niečím podobným sa riadia aj Emmanuelle AltCharlotte Gainsbourg, na ktorých málokedy vidno nejakú väčšiu úpravu vlasov, a pritom stále vyzerajú skvelo. 

Základnými princípmi tohto "návodu" od Caroline de Maigret sú vlasy vysušené na vzduchu, nežehlené a nečesané. Praktikujem to už nejaký ten týždeň a poviem vám, dosť to šetrí čas! 

Ako hovorí Caroline: “If you’re spending two hours under the hair dryer, when do you have time to read?” 


Rules: 

Rule #1: “The more supermarket the shampoo, the better the hair looks,” says de Maigret, who uses Pantene or L’Oréal Elsève. “I don’t know why, it just does. Wash it once in the morning, not twice, like they do at the hair salon.” 

Rule #2: “French women never put conditioner in the hair. It makes it straight and flat.” 

Rule #3: “After you get out of the shower, don’t touch it. No hair dryer, nothing. You just let the air do it naturally.” 

Rule #4: “Don’t brush. Also, you know, Parisian girls walk a lot, which makes the hair a little messy from the wind. If you’re going to go outside and have it get messy anyway, it’s better to just not brush it from the beginning.” 

Rule #5: “Sometimes if you put some dry shampoo, it gives a cool texture—instead of washing it every day. I wash my hair every two days. I know. It’s really too much.”


(verím, že preklad netreba .) via vogue


and I love it! 

Ako sa o vlasy staráte vy? Máte dáku rutinu? Vyskúšate to?

80 comments:

  1. Vitaj v mojom svete ;-)
    Aj ked priznavam, ze niekedy ma chyti rapel a chcem "upraveny uuuuces" heehhe)

    ...svedci ti to

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak to samozrejme aj ja! :) ale momentalne castejsie takto :)

      Delete
    2. Caroline milujem takzeeee...popravde citim sa "lepsie" ked som si precitala navod a mam to oficialne schvalene ehehehheehahahhaha :-)

      Delete
  2. Přesně! mám neskutečně jemný vlasy a navíc sem dřív byla naprosto posedlá tím, že si je musím umýt každý den, tohle je mnohem jednodušší a navíc mi strašně pomohlo od beznadějně splihlejch vlasů :)

    ReplyDelete
  3. Mam to rovnako. Kym niektore kamaratky travia hodiny upravovanim, ja sa ich po umyti ani len nedotknem. Obcas ich vyzehlim alebo dam natacky, ale obmedzujem to. Prirodzene vlasy su najviac!

    ReplyDelete
  4. Ja to robím stále aj bez čítania Vogue ;) a môžem len súhlasiť, čo tam po rovných vyžehlených (a zničených, samozrejme, žiadny prípravok, ktorý sľubuje ochranu pri žehlení, ju totiž nedodá, len obchodný ťah a balzam na svedomie kupujúcich) :)

    S.

    ReplyDelete
  5. Jo tak nefoukani je super, ale necesat bych se nemohla, protoze bych mela do dvou dni jeden velky dred:D (vyzkouseno:)

    ReplyDelete
  6. U mna by to nemohlo byt.. Hlavne bez cesania, po umyti mam vlasy zachlepene ako jeden chuchvalec, aj cez den sa musim precesat inak mi vlasy "pramienkuju". A to pouzivam masku, alebo kondicioner. Potom ich rozcesem tangle teezerom a necham volne vyschnut, len trochu ich vpredu zarovnam zehlickou a trosku laku a mam to ako ty na fotke. Myslim, ze je hlupost, ze po kondicioneri su vlasy rovne a splihle- potom je asi zly kondicioner, ked tak zatazi vlasy. Ked som pouzivala iba sampon, tak sa mi strasne znicili konce a musela som dat 15 cm dole a to asi 3 x :( Odvtedy sa uz o vlasy viac staram, mam rada dlzku po prsia. Pri dlzke ako mas na fotke sa da takato (ne)starostlivost skor aplikovat, ja by som vyzerala jak bezdoska :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh moze byt :) ja kondicionery nepouzivam vobec takze to neni problem a to cesanie, ako stane sa ze obcas ich precesat proste musim :D ale verim, ze kazdemu vyhovuje nieco ine :)

      Delete
  7. véé, strašne si krásna ! =O tá prvá fotka úplne top

    ReplyDelete
  8. už ti niekto povedal že sa podobáš na Caru Delevigne? z profilu hlavně.. ak nie tak už áno ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nepovedal a bolo by krasne keby to tak je ale to bude len tou jednou fotkou :) aj ked ja to tam nevidim :D

      Delete
    2. Coze? Cara Delevigne je blondyna s modryma vocima, hrubym obocim? Nechapu

      Delete
    3. no ja to tam proste vidim :)

      http://i.huffpost.com/gen/997701/thumbs/o-CARA-DELEVINGNE-facebook.jpg

      Delete
    4. Ja to tam tedy vubec nevidim. Vecko ma neco do sebe, Cara tak isto, ale nemaji absolutne spolecne crty tvare, vyraz, atd.

      Delete
  9. Me nejvic pomohlo prestat si vlasy barvit. Na druhou stranu, predstava, ze bych si je nemela myt kondicionerem..nerealne. Uz jen kvulo tomu pocitu, ze pak nejdou rozcesat, zasekava si mi v nich vse, co se kolem nich jen mihne!:D

    A jinak, o vlasy se staram rada. A naopak, potom, co je vysusim fenem, a naplacim do nich vsechny ty pripravky pro lesk, termo-ochranu - mam pocit, ze jsou hezci a pritom neztraceji efekt "prirozenosti". Kazde vlasy maji asi svou vlastni "povahu".:)

    ReplyDelete
  10. a čo mám robiť keď mám rovné vlasy? :D

    ReplyDelete
  11. no ja si s mojimi vlasmi nerobim absolutne nic, len umyjem a idem, a aj tak su stale rovne ako dratiky pod zehlickou...

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. jooo, ty bys s tema svyma vlasma mela neco delat, vypadaji splihle jak ochcana slama. Nech si je prostrihat a potom skus kartacovat s kulatym kartacem. Ja je mam taky takovy jak ty a dost mi to pomohlo, skus taky objemovu trvalu.

      Delete
    2. Ono je to aj tym, ze mas velmi jemne tenke vlasy a take nikdy tvar same o sebe nedrzia. Zial baby ako my sa preto musia spoliehat alebo dakovat bohu za zahustenoe vlasov zahustovacou metodou alebo pripravkami, ktore pomozu objemu od samponu po fixovaci breeze.

      Delete
  12. Na tých fotkách si úžasná! :)

    ReplyDelete
  13. presne takéto vlasy som vždy chcela...ale u mňa to nejak nefunguje... skúsim to praktikovať dlhšie možno začne,
    perfektné to máš takto !!

    ReplyDelete
  14. Tak to je presne to, čo praktizujem odjakživa :D Doteraz som to nazývala účes "vstanem a idem", ale teraz už viem, že to môžem nazývať vznešenejšie "French Girl Hair" :D Mám dlhé prirodzene vlnité vlasy, ktorým na úpravu netreba nič, oni si žijú vlastný život a robia si čo chcú. A naozaj to funguje, veľa ľudí mi účes chváli :D Btw, takáto dĺžka vlasov ti veľmi svedčí.

    Elena

    ReplyDelete
    Replies
    1. vdaka! :) heh tak to musis mat supr vlasy! :)

      Delete
  15. haha,toto robím vždy každý deň, + ešte si umyjem vlasy pred spánkom, trošičku usuším a potom až idem spať, ráno sa zobudíš s mega účesom.. treba skúsiť!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mám odskúsané ale radsej mam variantu umyt rano :)

      Delete
  16. na druhej foto vyzeras jak Cara Delevigne :)

    ReplyDelete
  17. my doma fén nemáme ani jsme ho nikdy neměli a za to jsem ráda neničím si tak vůbec vlasy, ale jinak žehličku používám, protože bez ní si připadám jako takové "kuře" probudím se a vlasy mám všude a tak kudrnaté a jsou přesně tam kde nechci a vypadají přesně tak jak nechci a to mě vždycky vytočí :D
    jinak jsi strašně krásná :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. praveze tebe sa take prirodzene vlnite velmi hodia! :) vdaka :)

      Delete
  18. Tak přesně tohle všem holkám závidím, že to jde beze všeho.. já nemůžu absolutně nechat vlasy bez fénu, každej jeden vlas by se mi zkroutil jinym způsobem a vypadala bych šíleně.. moc se mi tenhle look líbí, ale já jednoduše musím vlasy hrozně ničit (barva, žehlení, fénování, lak a pod.) aby nějak vypadaly :/

    ReplyDelete
  19. ja som si zacala dost cesat vlasy od ivanie carpio clanku a neviem ci to je ale dobre :D

    ReplyDelete
  20. já to dělám dost podle nálady, a taky počasí protože nechci chodit s mokrou hlavou když venku prší a tobě to sluší, jako vždy

    ReplyDelete
    Replies
    1. s mokrou hlavou po vonku nechodim, vysusi sa mi to vzdy doma a ked nestiham tak fen :)

      Delete
  21. och keď mne sa potom tak chlpia a následne vypadávajú, ale žehličku som už na nejakú dobu opustila a tak aj fén, takže je to lepšie a cítim sa proste tak prirodzene a sama mám pocit, že sa mi to viac hodí, nie všelijaké lízance. ale hrebeň, kondicionér musia byť. a bohužiaľ aj tá blbá farba, neznášam odrasty, aj keď si už kúpim farbu rovnakú ako moja originál farba, nikdy to tak nie je. toho sa chcem zbaviť, je to strašná zbytočnosť.

    ReplyDelete
  22. Také vlasy mám najradšej, hoci nie vždy sa to dá... 100% francúzske vlasy mám v lete, keď vyjdem z vody a nechám vlasy vysušiť na slnku, vtedy ich mám najradšej :D Hoci za normálnych okolností by sami od seba schli veľmi dlho :/

    ReplyDelete
  23. oh toto mi nepride ako ziadna veda ale cisto prirodzena zalezitost:D tak by to mala robit kazda zena bez toho, aby si precitala navod:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D no ale ako vidis, nie kazdemu to vyhovuje .)

      Delete
  24. jaa presne toto až na to že češem lebo mne sa vlnia aj tak :D

    ReplyDelete
  25. pristanú ti takto! ja sa nečešem takmer vôbec (neoplatí sa, keby som ich česala, mala by som 2343536x väčší objem ako mám teraz a to by proste bolo moc :D) a so žehličkou som už vzdala, moje vlasy si proste sama nevyžehlím a aj keď sa mi to podarí, o chvíľu sú opäť potočené od vlhkého vzduchu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. moje sa tiez po vyzehleni vlnia ked je vlhko :/

      Delete
  26. Nooo! Kdybys videla, co mi to trva kazdy rano natocit, ty moje vlasy, Ve!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ale boo, nie kazdy sa narodil s takou hrivou ako ty! :D

      Delete
  27. kondicioner, ani zehličku nepouživam, umývam dva razy do týždnňa. ale bez fenovania a česania by z nich ostal jeden veľky dred :)

    ReplyDelete
  28. nežehlím, nekulmujem, fénujem len občas. no nečesať by som sa nemohla, lebo by som mala vlasy komplet celé domotané :D
    ale verím, že to je tak oveľa jednoduchšie :D :)

    ReplyDelete
  29. Tak keby som toto praktizovala, bola by som ako vypelichana mastna metla. Viem to, ked so sebou cez vikend nic nerobim. Mam prilis jemne vlasy, musim im dodat objem, jemne zospodu natupirovat a prelakovat. Ale nikdy nikdy nefenujem a zehlim len obcas. Podla mna sa toto neda aplikovat celoplosne na vsetky vlasy, ved kazda sme kvalitou vlasov ina!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak to je samozrejme, ze sa to da aplikovat celoploste som ani netvrdila :)

      Delete
  30. Tento návod som vyskúšala, keď som mala 15 a rebelovala som :) Vlasy som si neupravovala a nečesala rok. Potom som to musela vzdať. Začali sa mi robiť dredy, a tak som tie škuty očesala.

    Peťa

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ako ja občas prečesem, lebo je to nutne :D aj obcas vyzehlim ked mam naladu, takze ziadne pevne stanovene pravidla pre mna to nie su :)

      Delete
  31. uplne nadherne mas takto vlasy, v dobrom ti ich zavidim lebo ja vyzeram ako debil, ked si ich necham takto uschnut :( mas stastie, ze mas vlasy ake mas ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. neverím! mozno si s tym neni len "vzzita" alebo ako by som to povedala :)

      Delete
  32. Ten tip o nepouzivani kondicioneru zkusim. Jsem moc zvedava jak to dopadne :).

    http://mypinkandglitter.blogspot.nl

    ReplyDelete
  33. to tak ja mám stále. len kondicioner musim inak by som mala slamu a farbene vlasy si to hlavne vyzaduju, inak velmi super fotky! chcela by som ten sprej z morskej soli.

    ReplyDelete
  34. tak to jsem asi francouzka, vlasy si češu jenom před tím než si je jdu umýt a vzhledem k tomu že je mám hodně suché si je nemyju častěji než co 5 dní... mám teda štěstí, že i když je mám docela dlouhé moc se nezacuchávají. fén nevlastním vůbec žehličku nepoužívám, no kondicionér je ale nutnost

    ReplyDelete
  35. tiez to robím často ale niekedy ma tie vlasy fakt neposluchaju tak si proste musim vyzehlit a snazim sa ich tak nenicit ale zas češem ich proste lebo su pokudlene ale nabuduce to vyskusam a vcera som malaa taketo lebo som si ich fatk neprečesala a frajer mi ich pchvalil tak asi nieco na tom bude a ty vyzeras takto super uplne taka french girl:D:)

    ReplyDelete
  36. amerika objavena :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ale no, netvrdila som, ze su to dake prevratne novinky .)

      Delete
  37. presne podľa toho som si teraz umyla vlasy :-D

    ReplyDelete
  38. no moje vlasy by toto nezvládli asi :) ale každopádne z týchto fotiek mi trošku viac spadla sánka, ľúbim tvoje obočko

    ReplyDelete
  39. To obocko si narocky hentak vytrhavas, alebo Ti tak rastie prirodzene? :) vdak

    ReplyDelete
    Replies
    1. tento tvar mam uz davno pradavno ale nie je to moj prirodzeny tvar ale uz mi to tak rastie, samozrejme vytrhavam ale nie nejak radikalne ze by rastlo inak :)

      Delete
    2. pekneee :)

      Delete
  40. Přesně takhle .) jen teda ofinu si vyfoukat musím vždy, ale jinak léta - umyju, nechám uschnout a češu zase až po dalším umytí. A myslím, že je to znát :D

    ReplyDelete
  41. tak tohleto presne na me vubec nefunguje moje vlasy jsou ve stadiu na hovno at uz s nima delam nebo nedelam je to uplne jedno bleh

    ReplyDelete
  42. Toto robím furt ..pre to, že som lenivá niečo riešiť ... mám ich dlhé po lakte a večer chodím spať z mokrými vlasmi ... a to som kaderníčka ...
    ha ha ja to praktikujem z lenivosti ... stačí totiž vážne dobrý a precízny strih a je všetko vybavené

    ReplyDelete
  43. som nevedela ze to je strategia na french style, ja to robim prirodzene takto, idem spat s mokrymi vlasmi a rano vyzeraju teda dost sialene, na styl levej hrivy :D

    ReplyDelete
  44. tak chyba este pravidlo nula, dobry strih vlasov,)

    ReplyDelete
  45. takto to robim stále,aj keď naturally mi schnú asi 3 hodiny ale stojí to za to, je to fakt lepšie ako fén.A češem len večer pred spaním :D

    ReplyDelete
  46. Myslím, že za francouzské vlasy taky může francouzská voda. Teda rozuměj měkká. Když se náhodou ocitnu někde, kde taková je, tak mám mnohem lepší vlasy a fungují v klidu právě i ve francouzském stylu. M.

    ReplyDelete
  47. tvoj tvar obocia mi pripomina tvar tvojich ust

    ReplyDelete
  48. cii kym mne prirodzene uschnu vlasy trva to 3 az 4 hodiny, tak neviem ci by mi to prave setrilo cas :)

    ReplyDelete