expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

19.11.13

ALL FROM SECONDHAND

Tento outfit je celý poskladaný z kúskov zo second-handov. Vintage burberry raincoat za 9 €, 100% kašmírový sveter za 2 €, veľké sivé pončo/šál za 2,50 €, čierne skinny za 1 € a kožené balerínky ak si dobre pamätám stáli 1,75 €, čiže jeho celková hodnota je cca 16 €. No nie je to skvelé? Stačí trocha trpezlivosti v second-handoch a nepotrebujete veľké peniaze na to, aby ste sa pekne obliekli. Kedysi som v second-handoch nakupovala dosť bezhlavo, teraz už takmer výhradne pozerám na materiál. Takmer nikdy tam nejdem s cieľom kúpiť niečo konkrétne, skôr ma baví ten "hunt" haha. Nečakajte, že sa vám vždy podarí objaviť svetovú značku, ale ako tvrdím ja, kto hľadá ten nájde. Hlavne sa nesústreďte na to, že teraz tam idete s cieľom kúpiť si burberry plášť alebo acne rifle a nekupujte všetko doradu len preto, že to stojí 2 €. Ale kúpiť za takú cenu kašmírový sveter je jednoducho win! Je to vlastne veľký bledomodrý rolák a keby je z umelony určite ho tam nechám, ale po prečítaní ceduľky som si ho ani neskúšala, je tak neskutočne jemný, že by som ho na sebe chcela mať stále, bez ohľadu na to, že to je veľký bledomodrý rolák.)

Takže moje odporúčania k nákupom v second-handoch: 
  1. Nechoďte tam s účelom kúpiť niečo konkrétne (to sa takmer nikdy nepodarí).
  2. Vždy pozerajte na materiál, hlavne čo sa týka pletenín (odporúčam kašmír, mohér, angoru alebo vlnu).
  3. Nehľadajte značky, hľadajte kvalitu alebo keď už, popri hľadaní kvality pozerajte aj na značky (ak by tento raincoat nebol burberry určite ho tam nechám a tiež priznávam, že pár kúskov som kúpila len kvôli značke s cieľom to neskôr predať na ebayi, k čomu som sa ale stále nedokopala).
  4. Nebojte sa kupovať topánky, ja mám niekoľko obľúbených kožených kúskov práve zo second-handov napríklad dc. martens alebo tieto kožené balerínky.
  5. Zľavy sú ideálny čas na nákupy, napríklad v Textilhousoch bývajú zľavy každý mesiac, vtedy sa oplatí navštíviť viac predajní.
  6. Buďte trpezliví a pozor na bezhlavé nákupy! 
Ak máte ešte nejakú radu, ktorou sa riadite vy sem s ňou!


all from second-hand

56 comments:

  1. bledomodrý rolák a ofina!

    ReplyDelete
  2. ono inak s tymi znackami, skor v tom textile ich maju na zaciatku ked pride nova kolekcia= vyssie ceny ale minule napr Maxmara kabat za 20e, takze aj tak win..hlavne v BA co mam skusenost.. ked je vsetko za1e tak tam uz neni nic. kedysi to bolo lepsie mam pocit, teraz fakt za1e to byva hroza. ono vyhoda je chodit do takych tych menej v centre, alebo ideal mimo BA :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak s tym suhlasim, ale ked akurat nejdes po znackach najdes aj vo vypredajoch dobre kusky, len tam treba fakt hladat lebo tam je toho velmi velmi vela a zvyčajne handry, ale ako hovorim kto hlada ten najde .) maxmara kabat rozhodne win!

      Delete
  3. Chodievas aj do Humqny v Nitre? Co hovoris na tento sekac? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jediny obstojny sekač v Nitre, akurat tento burberry kabat je z tade .)

      Delete
    2. do iných v Nitre nechodíš?

      Delete
    3. nechodim :) aj do humany uz velmi zriedka :)

      Delete
  4. v mojom prípade platí chodte do sekáču úplne random najlepšie raz za dva mesiace. a druhá naroďte sa mamine krajčírke! :-)
    ja mám najobľúbenejší sveter zo sekáču do ktorého som prišla po tvojom predošlom nájazde neznačkový, pre niekoho hnusný ale pre mňa najlepší!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D moze byt, ale krajčirky existuju aj mimo našho bytu .) a hah super!! :)

      Delete
    2. ale ved ano ale ty to máš najeasy, ja nič čo som si kupila na prešitie nie je stále prešité!

      Delete
  5. ahoj, otazka trosku mimo, ale nazov v headeri je tvoje zvycajne pismo? takto pises aj realne?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahoj, nie nie to je normalny font co som nasla na nete :)

      Delete
    2. OK, potom, uz som sa zlakla, pretoze je to velmi zaujimave pismo :D

      Delete
  6. tak ja neviem, mne sa zda, ze znackove veci maju na 1 stojane zvlast, oznacene - tam to je vzdy preriedene a ostavaju otrasnosti. Zvysok obchodu su bezne handry - hovorim o Textilhouse na Nivach v BA, zvyknem to tam prekopat raz tyzdenne, ale NIKDY som tam nic neobjavila, uz ma to stve! :-D co atm chodim v zlych casoch? topanky len vysmatlane a vyslovene obnosene.

    ReplyDelete
    Replies
    1. no ja mam skusenost ze tie EXCLUSIV veci sú len bežné značky, čo tie predavačky poznajú čiže často skutočny poklad visí mimo, ale oni tiež tie veci doplnaju celkom často, ja som si teraz kupila v exclusive burberry suknu s 50% zľavou a neviem, podla mna je zas ten na nivach jeden z najlepsich :D tam som kupila moju oblubenu kozenu bundu, tiez bola v exclusive zavesena a za tu som si aj priplatila ale stale to je velmi velmi vyhodna kupa a co sa tyka casov netusim, podla tohto sa fakt neriadim :D ak by si chcela nieco vyslovene znackove, treba ist ked je novy tovar .)

      Delete
    2. dakujem, je to asi o stasti :-)

      Delete
  7. ja som v tomto novacik, ale uz sa mi podarilo ulovit aj kasmirovy svetrik za 3€, par vlnenych svetrov a pod. vie to ovela viac potesit ako ked si kupim nieco v nejakom inom obchode. clovek si tam "zamerne" kupuje poklady ;) a ty si jedna z tych ktora ma inspirovala k takymto nakupom. takze, super post.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak to som rada :) este som tam chcela dopisat, ze stale sa vela ludi hanbi tam chodit, neviem ci to bol aj tvoj pripad ale vela ludi to stale odsudzuje ako nakupy pre chudobnych atd., takze aj toto treba prekusnut

      Delete
    2. mňa vždy odradilo to, že som nikdy nič nenašla, ale už som začala chodiť na správne miesto v správny čas a nechodiť nakupovať s tým, že chcela by som niečo konkrétne :)

      Delete
  8. Pekne si to zladila ! :) Milujem sekáče! Textile house je top,tiež sa tam v piatok chystám,tak snáď niečo ulovím ! :)
    **
    merypolock

    ReplyDelete
    Replies
    1. drzim palce! v tieto posledne dni vypredajov uz fakt treba hrabat, takze aj vela trpezlivosti! :D

      Delete
  9. Ty balerínky jsou prostě nádherný!, rolák zní taky krásně (kašmírově mmm) a vůbec nemusím opakovat, že jsi prostě top second-hand objevitel.
    Já na to asi nemám tu trpělivost :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) aj v prahe su textilhousy, tak skus ist niekedy pozriet .)

      Delete
    2. Byla jsem tam několikrát, ale nějak mě tak prostě nikdy nic nechytlo, ani po důkladném ohledání. :) Odnesla jsem jen jednou džíny. :/

      Delete
  10. Ja mám jednu radu - ísť nakupovať s tebou :D

    ReplyDelete
  11. vdaka za tento guide!
    ...my sme s mamkou chodili lovit do sekacov uz od mojho detstva a velmi nas to bavilo. vtedy sme tam ulovili poklady, ktore sa dali nosit aj cez 10 rokov... ale vtedy to bol aj naozaj trapas stretnut tam niekoho. ;) teraz sa mi to javi tak, ze to naopak zacina byt cool.
    na kasmirovy, ci lambwool svetrik sa uz hrozne tesim, verim ze ma niekde nejaky caka...;)
    t

    ReplyDelete
    Replies
    1. veru, na take casy, ked som sa tam chodit hanbila si tiez spominam, ze by to bolo cool neviem, ale proste to uz nie je povazovane za nieco menejcenne podlamna, urcite caka! :)

      Delete
  12. ja som tiež mala kedysi velmi v oblube Textile Housy v BA.. ale moj na sídlisku mi už zavreli, ten bol skvelý :/ teraz už tam zablúdim fakt len málokedy... ale ty si fakt priekopník, ja som tam našla jedine pánsky Hilfiger sveter (tatinko dostal) ale inak nič až také spešl... až na jednu Prada kabelku, ktorú si stále nie som istá či je pravá, a tiež som ju kúpila len pre značku :D

    ReplyDelete
  13. Super outfit:) a ještě lepší že je ze secondhandu:) já jsem u nás ve městě bohužel ještě nenarazila na nějaký zajímavý:(

    ReplyDelete
  14. skvelý článok, veľmi ma to potešilo a vyzeráš úžasne, podľa mňa by si mohla takéto príspevky robiť nejako pravidelne ak sa ti nazbierajú kúsky, pretože je to dobrá inšpirácia :) mňa tiež teší, že čím ďalej tým viac ľudí nakupuje v sekáčoch a nie je to pre nich hanba ako "kedysi", práve dnes som sa bavila s majiteľkou jedného malého sekáča a ona hovorila, že napr. ona má len takú kvázi stálu a lepšiu klientelu, čiže žiadna sociálne slabšia vrstva, ale právničky, lekárky atď. ktoré chcú mať niečo jedinečné a také značky, ktoré v KE alebo všeobecne na SR nenájdu
    a čo sa týka hľadania fakt je to len o šťastí, a podľa mňa je ešte dôležitým bodom aj to, aby sme videli v tých veciach nejaký potenciál a kreatívne využitie toho kúska, napr. to, že na saku chýba jeden gombík ešte neznamená, že nie je použiteľný, alebo že nejaké má vypchávky a človek s ním vyzerá ako hokejový brankár ešte tiež neznamená, že sa to nedá vybrať a nejako prešiť atď :) ok, moc som sa rozpísala, ale je to veľmi diskutabilná téma :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. vdakaaa, sice prispevok vznikol na podnet toho, ze som sa pristihla, ze vlastne vsetko na sebe mam zo sekacu a neobliekala som sa s tymto cielom .) hej veru je to tak a velky suhlas! tiez ma nikdy neodradi chybajuci gombik alebo nieco co by sa nedalo s chvilkou casu a tvorivosti napravit :)

      Delete
  15. Su dni ked tam najdem zaujimavy kusok a inokedy nie, kazdopadne tam nechodim casto, skor tam nahodne zavitam a mozem potvrdit, treba sa sustredit na materialy, ja mam teraz doma zo sekacu nadherny tmavomodry kabat no name ale je zo 100 vlny a ma krasne spracovanie - Made in Italy co je u mna okamzita vyhra. Tesim sa takymto vyhram. vyslovene ze znackove veci som tam nenasla az na jeden top letny J crew este novy s vysackou

    ReplyDelete
  16. úplne ma štve, že zakaždým keď idem do sekáča nič pekné tam nenájdem a potom prídem na tvoj blog a ty máš štýlový outift celý zo sekáču :D pff :D

    ReplyDelete
  17. s obľubou nakupujem v secand-handoch. včera som natrafila na krásny klobúk olivovej farby a čierny kardigan DKNY. takisto tam nechodím nakupovať konkrétne veci, prosto sa len tak "hrabem" vo veciach a nakoniec vždy niečo pekné ulovím. no takmer vždy tam strávim takú hodinku, takže trpezlivosť jednoznačne potrebujete :)

    ReplyDelete
  18. Toto nemyslíš vážne :) mať také šťastie .. to nieje fér !
    vyzerá to super .. outfit, prostredie...
    a keď tak počúvam .. je vážne škoda, že nebývam v Bratislave, aj keď tu v BB je tiež jeden v pohode, no aj tak je to občas bieda :/

    ReplyDelete
  19. miluju secondhandy! většina mých kalhot je odtamtud (a svetrů, košil,.... .D) mám štěstí, že vím o těch dobrých, kde vždycky na něco natrefím :)

    ReplyDelete
  20. wow poseldná fotka je uplne badass :D a kabát je fakt úžasný

    ReplyDelete
  21. článok je skvelý, určite viac takýchto :) len mne osobne sa akosi vzniknutý outfit nepáči...príde mi babičkovský a fádny...každopádne si ale myslím, že každý ten kúsok je pekný a v kombinácii s niečim iným by vyzeral lepšie, ale chápem-išlo tu o ukázanie, že obliecť sa dá aj v sekáči a kvalitne :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) no ono cielom nebolo obliect sa do vsetkeho do second-handu ale clanok vznikol na podnet toho ze som sa pristihla, ze vlastne vsetko je zo sekacu, ja som sa v tom citila velmi dobre a to je pre mna hlavne ale vdaka! :)

      Delete
  22. krasa! skvele ulovky a ta sala se mi libi!

    PS: Zapoj se do giveaway o printic fotky na mem blogu:)
    http://bridgeofmemories.blogspot.co.uk/2013/11/printic-giveaway.html#comment-form

    ReplyDelete
  23. - miluju sekace a ony mne .)
    a absolutni souhlas - cim mene frekventovanej kout sveta, tim vetsi (a levnejsi) poklady
    jo. nebejt sekacu, chodim nejspis v prosteradle

    ReplyDelete
  24. Prosim, neporadila by si nejake sekace v Bratislave?

    Inak, krasny outfit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahoj, v blave chodim len do textilhousou a tych je tam vela vela, kukni na ich www stranky :) vdaka! :)

      Delete
  25. I já tyhle příspěvky miluju, tuším, že dobrá třetina věcí v mém šatníku je ze sekáče. Moje mamka je maniak a já jsem to zdědila, máme doma dokonce tajemnou komnatu, aneb pokoj plný hader, několik skříní plných bot a podobně, klidně bychom si mohly otevřít sekáč vlastní. Já zrovna dnes ulovila ve šťastné půlhodince v Textil Housu umělý kožíšek. Já se nikdy nestyděla za to, že chodím ve věcech ze sekáče, naopak mi mamka nakupovala plno věcí a já mohla nosit každý den jiné oblečení, zatímco ostatní děti se musely spokojit s jedněmi riflemi na rok. A to nemluvím o největší výhodě sekáčů, ve většině případů už byly věci prané a to několikrát a my vidíme, co se s nimi stalo, je to taková záruka, kolikrát se mi některé věci z normálních obchodů rozpadnou po několika praních.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak s tym velmi suhlasim, tieto veci uz za sebou toho maju viac a vidno na nich, ze vydrzia, co je dalsia vyhoda a super ste s mamkou! :)

      Delete
  26. ka by som odstranila tie maslicky /?/ z balerinok. inak pecka!

    ReplyDelete
  27. perfektny editorial :) Mala som vzdy skill nakupovat v USA v TJ MAXX alebo Marshals no tu mi akosi stastnena nepraje v sekacoch. Vacsinou kombinujem veci z FF a ine znacky ako Zara, ale obdivovala som spolubyvajucu ktora vedela v sekacoch najst take kusky, napriklad krasne hodvabne sacko za 3 eura zo sekaca. No najma oblubujem uplne vintage kusky - tie maju dusicku :)

    ReplyDelete
  28. Já teda v sekáčí nikdy nic za 2E nenašla :-( A mám taky pocit, že je to tam čím dál tím horší, na hezkou věc jsem nenarazila pěkně dlouho, obzvlášť v Praze...

    ReplyDelete
  29. pri čítaní tohto príspevku som si spomenula na naše spoločné dávne pradávne "hunty" v Bratislave, v sekáčoch :) vtedy sa kupovalo hlava nehlava :D

    ReplyDelete
  30. Ja tiez milujem sekace, ale v Anglicku. Mam odtial super veci za super ceny. Kolkokrat su aj s visackou. Mna uz ani nebavi nakupovat v obchodnych retazcoch. Navyse tu v Anglicku je vacsina veci ako nova, pretoze Anglicanky menia satnik kazdu sezonu. Tu by sa aj Tebe pacilo. Inak v Anglicku maju super veci aj pre male deti, predavaju tu aj bizuteriu, bytove doplnky, knizky, hracky. A tu idu peniaze z predaja na charitu, co velmi ocenujem, ze z toho nemaju biznis. Takze si kupim skvele veci a zaroven podporim aj nejaku vybranu skupinu, ktoru podporuje dany sekac. Miriam

    ReplyDelete
  31. nejdulezitejsi je mit cas :(

    ReplyDelete
  32. Veľká chvála! Vyzeráš úžasne. :) Čo sa týka sekáčov, som nováčik a niesom z NR, ale začala som tu študovať na VŠ. Vieš mi poradiť, kde tu nájdem nejaký obstojný sekáč? Bola by som veľmi vďačná za radu ;)

    ReplyDelete