expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

3.3.15

Stay motivated/set goals/move

Ako lepšie odfotiť športovú kolekciu adidas StellaSport ako pri cvičení? Dúfam, že článok niekoho motivuje k tomu, aby sa začal hýbať. Je až neuveriteľné, čo všetko ľudské telo dokáže a myslím si, že je škoda nevyužiť jeho potenciál. Dôležité je hlavne začať. Ani u mňa to nebolo ľahké a asi dva roky po tom, ako Jojo začal pravidelne cvičiť som tomu stále odolávala. Začať bolo ale asi to najlepšie rozhodnutie môjho "dospelého" života. 

Pred začiatkom je dôležité mať motiváciu. Či už je to fotka na instagrame vyšportovanej baby, alebo len obyčajná túžba uniesť ťažký nákup alebo výjsť niekoľko poschodí bez väčších problémov. Alebo kľudne na to môže slúžiť tento článok, ak by len jedna osoba po ňom začala cvičiť, stálo by to zato. Nemusíte začať cvičiť crossfit, nemusíte behať maratóny, začnite sa proste hýbať. Nájdite si youtube video s nejakým workoutom, miesto escalátoru si vyberte schody, miesto autobusu prechádzku atď. 

Ďalším krokom je stanovenie cieľov. Určite si realistické a čiastkové ciele a postupne ich zvyšujte. Ja si dávam ciele veľmi často. Takým prvým, čo si pamätám bolo spraviť pekný pánsky klik, keď som vedela jeden dala som si cieľ 5 atď. To isté teraz robím pri striktných zhyboch, klikoch v stojke a najnovšie, keď som spravila striktný muscle up mojím cieľom je dať dva za sebou. Neuspokojím sa, pokiaľ tieto ciele nesplním. Treba sa stále posúvať. Takže ak splníte jeden cieľ, dajte si hneď ďalší. Nemám rada ciele, čo sa týkajú čísel na váhe, aj keď schudnúť je vždy asi tým najväčším cieľom aj motiváciou, keď sa niekto rozhodne začať cvičiť (hlavne u žien).

Ak je vašim cieľom schudnúť, choďte na to rozumne. Zabudnite na diéty ako také, skôr sa zamerajte na zdravú stravu, primerané porcie a pôjde to samo. Bohužiaľ k vysnívanej postave sa nedostanete len cvičením. Ja sa stravujem Paleo a veľmi mi to vyhovuje (článok tu), tak ak sa vám nechce hľadať iné varianty, vyskúšajte. 

Ešte k oblečeniu, spolupráce Stella McCartney s adidas ma stále bavia, táto je určená viac pre teen dievčatá, je veľmi fun a svieža a vás v nej možno bude baviť civičť o trochu viac. Kvalita je výborná, už som ju podrobila záťažovým testom a tie legíny som si úplne zamilovala. Odporúčam! K dostaniu v značkových adidas predajniach aj na internete tu.


Postupne by som chcela na blog pridávať články zamerané na jednotlivé funkčné cviky, ak by ste chceli nejaký konkrétny článok/tému tak mi napíšte do komentára.

56 comments:

  1. nie sú priesvitné tie legíny?
    vyzeráš v tom všetkom božsky! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. priesvitne leginy su moja nočna mora :D tieto nie su naštastie! .) dakujem :)

      Delete
    2. aj moja, preto sa pýtam :D
      fu, odľahlo mi :)

      Delete
    3. su fakt strasne super, teraz moje naj naj! :)

      Delete
  2. uzasna, dokonala symbioza stylu a pohybu!

    ReplyDelete
  3. ty dokážeš človeka riadne motivovať :)

    ReplyDelete
  4. jsi naprosto dokonalá! zbožnuju tvoje crossfitácké fotky a videa ♥ ty funkční cviky by byly super! mně by nejvíc pomohl asi clean and jerk.. s tim bojuju už dloouho a pořád si přitom připadám jak blbeček :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. dakujem! :) juuj no clean and jerk je tak velmi komplexny, ze to by som asi na blog nedavala, teda s tym, ze by som to chcela naucit siroku verejnost, skor som myslela take jednoduche a zakladne ako drep, klik a tak :)

      Delete
  5. Mno, můj cíl je teď momentálně zlepšit cokoliv jako pull up (bez pomoci gumový pásky), kliky ve stojce, ring muscle ups a podobný cviky, kde jsou potřeba silný paže. Z crossfitu už svaly na rukách docela mám (a je to supr pocit!), ale tyhle věci mi ne a nejdou...a to cvičim docela poctivě! Takže nějakej další motivačně-informační článek, jo, to by se mi moc líbilo! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. budem držat palce, mne sa najviac osvedčilo stále to proste robit :) a ono to potom príde, len to treba cvičiť, nebáť sa skejlovať cviky a tak :) dakujem!

      Delete
  6. ty si uplna topka :) a určite nejakee cviky, to je jedno aké

    ReplyDelete
  7. za nějaký funkční tipy na břicho bych ti byl vděčnej, Véčko. a díky za motivaci, i pro chlapa je to dostatečně nakopávací.

    ReplyDelete
  8. Mě se jen nelíbí, že najednou někdo začne cvičit a hned je to jeho priorita number one ... já cvičím různé věci vlastně celý život, a jasně taky jsem už nějak podlehla nebo spíš objevila i ty proteiny a začalo mě bavit i posilování. Jen ale lidi kteří nic nedělali a najedou dávají jen hastagy fitness :D Pro mě je to až demotivace .. ale tak každá doba má in něco jiného :D Apoň už nejsem za divnou, že jím ovesné kaše a omezuju pečivo :D Lákalo mě i paleo, ale jsem spíš pro etičtější stravování, takže plánuju časem jen rostlinnou stravu ..
    Fotky jsou ale boží .. mohla by jsi být normálně fitness modelka :D :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mna zas bavi, že je to teraz v podstate "v mode" cvičiť a tak :) a dobre pre tych ludi, ze to je ich priorita no one a tie hastagy, to uz suvisi s dnesnou instagramovou dobou, clovek sa chce proste pochvalit :) a rozumime a budem drzat palce! a vdaka moc, tam sice este nie som ale mozno raz :D

      Delete
  9. Ach jaj, zaľúbenie level up, zase raz.

    ReplyDelete
  10. Najviac ti teda zavidim,ze mas energiu.. ja cvicim power jogu a behavam,ale stale som uplne vycerpana..(a jop aj stravu mam upravenu)
    Urcite si inspiraciou ))

    ReplyDelete
    Replies
    1. dakujem! to, ťze si vycerpana moze mat niekolko pricin, napr malo sacharidov v strave alebo malo zeleza v tele (co mam napr aj ja), a tiez mavam dni, kedy to ide lepsie a kedy horsie :) drzim palce! :)

      Delete
    2. Co bereš na to železo prosím? :)

      Delete
    3. bral som železo na predpis momentalne nič, vela zeleniny :)

      Delete
  11. Můj cíl je mít takové vymakané břicho, tak doufám, že tam do léta pár buchet přibude. Jinak jsem moc ráda, že tu publikuješ takové tipy článků, mě to např. motivuje o to více. Takže jen tak dál :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. super ciel! :D budem drzat palce a dakujem moc, aj mna taketo komentare :)

      Delete
  12. Super! Určitě bych přivítala nějaké cviky hlavně s kettlebell, chodím na funkční trénink, ale kolikrát není čas do gymu jít, a ráda cvičím doma :)

    ReplyDelete
  13. Sluší ti to čím dál víc, tvoje fotky jsou velká motivace!
    Lenka

    ReplyDelete
  14. super si!!! aj tie leginy (asi ich pojdem kuknut do obchodu) :)

    ReplyDelete
  15. dobry clanok!a to moc na motivacne nie som,paci sa mi ze sa netvaris vobec dolezito napriek tomu ze si podla vsetkeho dobra v tom co robis..dost ludi sa tvari ze ma patent na cvicenie hned ako sa im zacne rysovat prva kocka:D a pekne fotky,pekna postava,pekna ty

    ReplyDelete
    Replies
    1. dakujem som rada, ze sa paci :) poznam takych aj ja .)

      Delete
  16. Tomu hovorím dokonalé telo! Máš naozaj krásnu postavu.
    Keď sa mi nabudúce nebude chcieť do fitka znovu si pozriem tento Tvoj článok ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dakujem moc :) hahah som velmi rada, ked ta v tom tak dokazem motivovat :)

      Delete
  17. waaw, vyzeráš super! mal by Adidas radšej nafotiť do online shopu teba, nie tú kostričku čo tam je teraz :D

    ReplyDelete
  18. ta předposlední fotka vypadá, jakoby na tý bílý zdi byl tvoje velká fotka:) ty fotky jsou super. co se týče článků zaměřených na konkrétní cviky, ocenila bych co-ko-liv stylu back sqauts, front squats, deadlift, pushpress, cokoliv dalšího podobnýho. snažím se si trochu vylepšit sílu a tenhle typ cvičení mě neuvěřitelně baví, jen si myslim, že moje technika asi stoji za nic, takže každá rada od zkušenějšího se hodí!:)

    ReplyDelete
  19. los angeles lakers, http://www.lakersjerseys.us/
    oklahoma city thunder, http://www.thunderjerseystore.com/
    san antonio spurs, http://www.sanantoniospursjersey.com/
    new york knicks, http://www.newyorkknicksjerseys.com/
    miami heat, http://www.miamiheatjerseys.net/
    boston celtics, http://www.celticsjersey.com/
    los angeles clippers, http://www.clippersjerseystore.com/
    michael kors uk outlet, http://www.michaelkorsoutlet.org.uk/
    michael kors uk, http://www.michaelkorsbags.uk/
    michael kors uk, http://www.michaelkorshandbag.co.uk/
    cheap soccer jerseys, http://www.cheapsoccerjersey.net/
    cheap football shirts, http://www.cheapfootballshirt.org.uk/
    camisetas futbol baratas, http://www.futbol-baratas.com/
    nike air huarache, http://www.nikeairhuarache.org.uk/
    nike air max, http://www.nikeairmaxshoes.org.uk/
    nike free run uk, http://www.nikefreerunning.org.uk/
    nike trainers uk, http://www.niketrainers.me.uk/
    ralph lauren outlet, http://www.ralphlaurenoutletuk.org.uk/
    ugg boots uk, http://www.cheapuggboots.me.uk/
    christian louboutin shoes, http://www.christianlouboutinoutlet.org.uk/
    wm919

    ReplyDelete
  20. asi môj najobľúbenejší článok <3 aaa pecka :)

    ReplyDelete
  21. كما تقوم مؤسسة زهرة المملكة لنقل العفش و الأثاث بتنزيل قطع العفش و الأثاث المرغوب نقلها إلى المركبات المختصة لنقل الأثاث و العفش
    شركة نقل عفش
    شركة نقل عفش من الرياض الى الامارات
    شركة نقل اثاث من الرياض الى الامارات
    شركة نقل عفش بالطائف

    ReplyDelete