expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

11.6.15

Protect the skin you're in

Používate opaľovací krém? V mojom okolí stále narážam na ľudí, ktorí nie. Slnečné lúče už dávno nie sú len bezpečnou dávkou vitamínu D a opálenia pokožky. Určite vám niečo hovorí termín "ozónová vrstva". Napísané zjednodušene, sústavné znečisťovanie zvyšuje ozónovú dieru, cez ktorú sa na nás dostáva škodlivé slnečné žiarenie. Nebudem sa tu hrať na odborníka, takže koho táto téma zaujíma do hĺbky, internet je plný relevantných informácií. Spáliť si pokožku je to najhoršie, čo pre ňu môžeme urobiť, ale ani to, že "však ja sa nikdy nespálim", nie je moc na mieste. Moja rada do tohto krásneho slnečného počasia je - natierajte sa! Nemusíte si kupovať Biodermu, aj keď na ňu nedám dopustiť, dokonca v Lidli sa dajú zohnať kvalitné opaľovacie krémy. Dávno pradávno som mala na blogu recenziu, ako si správne vybrať opaľovací krém, ak vás to zaujíma, nájdete ju tu. Tak si poďme spolu užiť krásne leto!


Ja začínam sezónu s faktorom 30, ak som na slnku dlhšie pretieram to 15kou a veľká pomoc na znamienka a pery je Bioderma tyčinka 50+.


6 comments:

  1. nechápu jak někdo nemůže používat opalovák, nicméně pořád znám dost lidí.. Já začínám sezonu vždy padesátkou a pak po zbytek léta třicítku. Oblíbila jsem si značku SunDance, která se dá koupit v DM drogerii a prý vyhrála i Dtest. Teď jsem si ale koupila Nivea suchý olej s aktivátorem zhnědnutí, což po dovolený sice nepotřebuju, ale je moc příjemný a na kůži vypadá fantasticky! :D přeju fajn opalovací sezonu bez spalení!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aktivator zhnednutia znie dobre! :D pozrem sa na to a veru aj tebe! :)

      Delete
  2. Používaš opalovák len keď sa slníš, alebo aj keď ideš niekam von, povedzme do mesta atď?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ked viem ze budem na slnku dlhsie ze idem pešo niekam tak sa natrem :) ked idem na aute tak nie

      Delete
  3. ja posledné roky používam iba za studena lisované bio oleje, ktoré majú prirodzený faktor, napr. malinový...

    ReplyDelete