expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

17.1.13

Skin Care

Čo používam a mám rada:


BB krémy Missha som chcela vyskúšať už dávno. Čítala som na ne množstvo pozitívnych recenzií, tak som išla na istotu. Krémy splnili očakávania na 100%! Sú z e-shopu bbcreamshop a oficiálny popis  + vlastnosti Missha Perfect Cover si prečítajte tu a Missha Signature Real Complete tu. Oba mám v odtieni #21, ktorý mojej svetlej pokožke úplne vyhovuje a krásne sa prispôsobí. Ani si nepamätám, kedy som naposledy použila make-up. Majú stredné krytie a na celú tvar stačí malé množstvo. Ja ich používam s korektorom + klasicky púder (podľa toho v akom stave mám pleť). Medzi ďalšie výhody patrí ich vysoké SPF. Nejaký zásadný rozdiel medzi nimi som nespozorovala, možno len to, že Missha Signature je viac tekutý, ale inak mi vo vlastnostiach (aspoň tých pozorovateľných) prídu rovnaké. Keby si medzi nimi mám vybrať bol by to Missha Perfect Cover. Missha Signature používam hlavne, keď niekam cestujem, lebo má šikovnú kabelkovú veľkosť. Ak máte na ne nejaké otázky, rada odpoviem! 

Bioderma Matriciane Multi-Défense som dostala od Bioderma na vyskúšanie. Je to krém na prvé príznaky starnutia pleti. Mám suchú pleť a prvé príznaky starnutia už pozorujem (najmä mimické vrásky na čele). O to je dôležitejšia jej hydratácia. Krém príjemne vonia, skutočne ju hydratuje a pleť je po nanesení príjemne jemná. Oficiálny popis tvrdí, že posilňuje prirodzenú obranyschopnosť pleti a chráni ju pred negatívnymi vplyvmi vonkajšieho prostredia. Tomu budem rada veriť, žiaľ tieto skutočnosti vám ťažko dokážem.) Krém mi vyhovuje po všetkých stránkach.

VICHY Normaderm na deň a noc mám už pomerne dlho. Používam ich nepravidelne a to hlavne vtedy, keď vidím, že pokožka si to vyžaduje. Tieto krémy sú určené na problematickú pleť. Prídu mi ale dosť agresívne, teda hlavne ten noční celkom štípe. Neviem ako odbornejšie napísať. Veľkým plusom je ale pre mňa to, že spĺňajú svoj účel a to na výbornú. Odporúčam hlavne na problematickú, nie veľmi citlivú pokožku.


Nie tak celkom Skin Care, ale sú to moje obľúbené produkty na oči. Špirálu od Oriflame Wonder Lash používam už ani neviem ako dlho. Tak dlho, že si nepamätám, kedy naposledy som mala inú. Má umelé štetinky, na jednej strane dlhšie, na jednej kratšie (asi som to mala odfotiť) a za tú cenu (okolo 3-4 €) sa proste oplatí. Predlžuje, nezlepuje, mne mimoriadne vyhovuje a dlho si inú ani nekúpim! Pri nej ani nemám potrebu skúšať nejaké nové.

Lancome Hypnose Doll Eyes vodeodolnú používam, keď chodím cvičiť (medzi ľudí). Zvykla som si, že sa malujem aj na cvičenie a vodeodolná špirála je nevyhnutnosť. Inak používam len linku a špirálu, bb-krém by mi asi stiekol :D. Ale odbočujem, je to výborná špirála, rovnako predlžuje a nezlepuje ale napríklad keby si mám vybrať v pomere cena kvalita medzi ňou a tou z Oriflame tak jednoznačne by vyhrala Oriflame!

A konečne linka na oči - teraz sa nesmejte, volá sa COSMETICA FANATICA a dostať ju v 101 drogérii, ale mimo všetkých tých kozmetických stojanov. Nachádza sa medzi tou lacnejšou kozmetikou, stojí okolo 4 €, presne neviem. Síce nejak zmenili jej výrobu, ale stále je v pomere k cene výborná - je čiernočierna, neotláča sa, dobre sa nanáša ale pri kútikoch oka sa mám pocit trochu drobí (táto novšia verzia). Veľká škoda! Ale stále je to pre mňa top medzi linkami. Ak máte iného favorita, sem s ním!


























Pekný deň!

46 comments:

  1. oriflame špirála :) na tú ja tiež nedám dopustiť

    ReplyDelete
  2. lancôme je hróza nikdy viac! túto vodeodolnú
    a bb krem ah mala by som vyskúšať nejaký iný ale netrúfam si.

    ReplyDelete
  3. Cosmetica Fanatica linku si pamatam, spred asi 100 rokov! :) Aj ja som vtedy bola celkom spokojna...a potom ju nejako prestali vyrabat alebo...sa mi stratila z dohladu. Takze vdaka! :)

    ReplyDelete
  4. Pupa linky na oči sú super :)

    ReplyDelete
  5. mne najviac vyhovuje špirála od pupa, nikdy som lepšiu nemala,ale je dosť drahá ( v zlave okolo 5 eur inak 7) a tekuté linky sú vraj dobré od rimmel v podobnom obale ako máš ty svoju, plánujem vyskúšať lebo oriflame fixka mi lezie na nervy :D

    a dobre sa čítajú tvoje recenzie!

    ReplyDelete
    Replies
    1. fakt? som rada a popozeram sa po pupa linkach aj tych rimmelkach, len ja mam velku spotrebu tak radsej lacnejsie :D

      Delete
    2. Spirala za 5-7 € ale predsa nie je taka draha, nie? Ved DMkove znacky ako Maybelline, Astor, Max Factor... mavaju ceny tak 10-15 co je 2x tolko.

      Delete
    3. tak nie je, ale ked mozem mat spiralu, ktora mi absolutne vyhovuje za 3 €, beriem tu :)

      Delete
  6. Missha real complete je úplne super, moc som tomu neverila, ale presne tá 21 sa mojej pleti vynikajúco prispôsobí, ako žiaden iný.
    a čo týka linky, tak ja som si kúpila essence v pere, ktorú som následne za dva dni vyhodila, totálne sa odtláčala a vyzerala som ako panda.
    A vraj sú veľmi dobré tie gélové, čo sa nanášajú štetcom. Ten štetec používam a s tmavšími oč. tieňmi si robím linku a vyzerá to fajn, takže aplikácia ok. No a samostatné tie gélové, že sú tiež veľmi dobré, kamarátka mala s nimi veľké problémy ,no tá vyhovuje. Myslím, že má Catrice.

    ReplyDelete
    Replies
    1. voci gelovim som dost skepticka, hlavne kolko sa to dlhsie nanasa a na tieto som uz zvyknuta :) ale vdaka a ano missha super!

      Delete
  7. "Používam ich nepravidelne..." presne takto je to aj u mňa :P ale tie krémy su super, hlavne ten denný!

    ReplyDelete
  8. ja som si prednedavnom kupila Maybelline ocnu linku-fixa. je uzasna, neotlaca sa a ma super do spicu zuzeny stetec. dost si ju chvalia aj rozne svetove vizazistky.

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. ja tym vo fixke nejak neverim, mala som od oriflame ale to je katastrofa, nie su proste take pekne vyrazne cierne :/

      Delete
    2. tak tieto su a vidno to aj na fotkach. dala som si len tenku linku a na foto bolo poznat. vyhovuje mi aj zlozenie. mam velmi citlive oci. volakedy som pouzivala podobne tvojim, ale musela som prestat lebo ma drazdili.

      Delete
  9. Používam tie lacnejšie linky, pretože za mesiac ich kupujem aj dvakrát. Dobré sú v pere od Miss Sporty - Cat´s eyes liner. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. vdaka! :) no vsak to, ze aj ja mam velku spotrebu :D

      Delete
  10. z levnych linek mi vyhovuje od miss sporty, ktera ma ale nesikovny stetecek ktery nove zmenili, jinak vydrz skvela, dal od s-he, super stetecek a super vydr za cenu 79 kc uplne dokonale a pak jeste od gabriely selvete (nevim presne jak se to pise :D) a ta stoji neco kolem stovky a je taky super, ale jsem pro tu od s-he!

    ReplyDelete
  11. oriflame řasenka forever! :D

    ReplyDelete
  12. ja používam gélovú očnú linku CATRICE. Kúpila som si ju v DM-ku a nedám na ňu dopustiť, hej to je pravda, že dlhšie trvá pokým si ju nanesiem, hlavne v skorých ranných hodinách :P ale nedrobí sa, neotláča sa, dlhšie vydrží aj na očiach, aj ako balenie a aj keď viackrát prejdem štetcom po tej istej línií tak sa mi z nej neodlupuje, alebo ako to mám napísať (čo sa mi pri tekutých stávalo dosť často :/ )
    toš..to len môj názor ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm, vyskusam, presvedcila si ma :D vdaka!

      Delete
  13. po dlhych skusaniach mi sadla vodeodolna Essence liquid eyeliner

    ReplyDelete
  14. oh tu tvoju linku teda musim vyskusat, uz dlho som sa ta chcela opytat aku pouzivas, ale vzdy som nejako zabudla :D
    moja uplne-bomba-spica-all-time-favourite je tekuta linka od GOSH-u "Extreme Art Eye Liner", je najtrvacnejsia aku som kedy vyskusala (a to ich teda bolo,haha :D), chodim v nej tiez cvicit, viem ze sa ani nepohne a je cierno-cierna (aj ked ju dostat aj v inych odtienoch).Stoji okolo 10 e, ja som si ju zvykla kubovat vo Fann, ale asi pred rokom ju tam prestali mavat, no da sa v pohode zohnat v e-shope.
    Aha a este jedna vec o nej, to sa teba asi netyka, ale nie je asi velmi vhodna pre zaciatocnicky, lebo strasne rychlo schne a potom je ju tazko nejak opravovat, uz nejde dole :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ejjj, vdaka! :) odradza ma cena ale necham si ju ako jednu z moznosti :)

      Delete
  15. s tim Vichy souhlasim, pouzivala jsem ho poslednich par mesicu a strasne mi vysusil plet :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. preto ho pouzivam, len ked fakt potrebujem, vtedy je prave to vysusenie pre mna ziadane :)

      Delete
  16. Oriflame Wonder Lash - tuhle taky používám a je fakt perfektní!!

    Tínka

    ReplyDelete
  17. Jak jsem se naučila pracovat s gelovou linkou a štětečkem, neumím si malovat linky ničím jiným.. měla jsem zatím jen essence, ale ani se mi neotlačuje a nic, fakt pohoda. A vůbec to neubývá, mám pocit že mi vydrží ještě 10 let :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ejj vidis, tento faktor som nezvazovala asi fakt skusim gelove :)

      Delete
  18. tú oriflamovú som si kúpila a strašne ma z nej štípali oči :D ale to som možno jediná

    ReplyDelete
    Replies
    1. čudné, ale tak kazdy reaguje inak, si proste citlivka .)

      Delete
  19. Ja pouzivam cartrice gelovu linku a je to TOP :) pupa sa mi rozmazava a stoji aj dost vela v porovnani s cartrice, len musis investovat do super stetca na gelovu linku, ja odporucam real techniques cez ebay.com alebo ebay.co.uk

    ReplyDelete
    Replies
    1. mam jeden skvely štetec na to akurat, ja to predsa len vyskusam, vdaka! :)

      Delete
  20. Haaah tú linku mám aj ja nedám na ňu dopustiť! na očiach nieje úplne matná a robí skvelý pohľad :)

    ReplyDelete
  21. Já už roky používám tekutou linku Basic (u nás jen v drogerii Schlecker, nevím jak na Svk) a žádnou lepší jsem nikdy nenašla.

    ReplyDelete
  22. mna zaujalo ze na cvicenie si davas vodeodolnu spiralu :D to sa tak spotis alebo preco? :D ja pouzivam obycajnu na cvicenie a pohoda, bojim sa tych vodeodolnych ze sa z nich riasy vysusaju a potom sa lamu :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. no potim sa dost pri tom co robim :D uz sa mi stalo ze som si otrela oko a tym padom aj špiralu, tak to je taky primarny dovod preco vodeodolna, ty sa pri cviceni nepotis? :D

      Delete
    2. tak hej na chrbte a na čele a tak :D ale zatial som so spiralou nemala problem :D a vlastne zaujimalo by ma ako cvicis? :) lebo videla som tu nejake sportove oblecka a tak ale neviem, pisala si aj nejaky clanok na tu temu?

      Delete
    3. nepisala ale napisem asi :) noo pri more intense workoutoch sa potim asi vsade :D vsak prave z cela to ide dolu ha, cvicim crossfit - funkčny trening :)

      Delete
    4. noo tak to by si mohla nieco o tom napisat :) teda nie o tom cviceni vseobecne ale ako to ide tebe a tak, aj s fotkami :) uz sa tesim :D

      Delete
  23. stejné linky a řasenku od Oriflame už jsem taky měla a byla jsem naprosto spokojená :) Biodermu jsem mamče kupovala k narozkám (tedy samozřejmě tu pro starší dámy 35+) a moc jí vyhovuje :)

    ReplyDelete
  24. Tú špirálku som používala/používam aj ja a musím povedať, že je naozaj super! A určite vyskúšam tú linku...

    ReplyDelete
  25. Woow, linku pri cviceni? Mne zlezie aj normalne pocas dna, nie to pri cviceni :D Naozaj nie je vodeodolna?
    Spirala Wonder Lash bola moja prva a tiez som s nou bola maximalne spokojna ale uz som sa k nej nikdy nevratila, lebo vzdy skusam nejaku novu :)
    A moji favoriti su a budu na blogu tu: oceanofbeauty.blogspot.sk

    ReplyDelete
  26. ta linka je upne super! ja ju používam a nie je nad ňu, až nadto že niekedy sa mi ten štetček dokazí a robí to potom škaredú linku. ale minule som ju v 101ke nevedela nájsť, asi ju akurát nemali alebo čo.

    ReplyDelete