expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

2.8.16

Bon appétit!

Tento článok som mala pripravený už dávno (ešte, keď mala špargľa sezónu haha), ale potom sa mi pokazil počítač, takže blog mal dlhšie prázdniny. Všetko už ale ide tak ako má, tak tu je príspevok o tom, ako sa momentálne stravujem.

Vyskúšala som si už všeličo, momentálne nejem ani paleo ani nepočítam kalórie, našla som si takú zlatú strednú cestu, ktorá mi sedí a zároveň mi chutí (veľmi dôležitá vec!). Z veľkej časti jem len to, čo si sama navarím.

Raňajky: tie sú u mňa najdôležitejšie a zároveň najobľúbenejšie jedlo dňa. Každé ráno sú to vajíčka na rôzne spôsoby: omelety alebo praženica. Momentálne si najčastejšie robievam praženicu na cibuľke so zeleninou, cheddarom a soschwarzwaldskou šunkou. A aspoň raz za týždeň mám banánovú omeletu. Omelety aj praženicu robím vždy na masle a vždy z troch celých vajíčok. Zasýti ma tak na niekoľko hodín.

 Na cibuľke som začala praženicu robiť len nedávno a dostala úplne nový rozmer!
 Takto nejak vyzerá bežné zloženie mojej praženice, ale snažím sa to obmieňať, aby ma neomrzela.
Banán + vajíčka + strúhaný kokos + škorica spolu rozmixovať a piecť na veľmi miernom ohni. Ak máte mrazené ovocie tak odporúčam pridať do rozmixovanej zmesi a upiecť to s tým. Nebojte sa, ak sa omeleta potrhá, chutí rovnako dobre!

Obed/Večera: polovicu dňa vždy trávim v našom Crossfit Nitra gyme a nie vždy si obed navarím. Mám netypické zloženie dňa a keďže pred cvičením aspoň dve hodiny nejedávam, tak sa mi to všetko posúva.

Na viac dní dopredu si nevarím, keďže najviac si to jedlo viem užiť teplé a čerstvé. Pokiaľ si teda neprinesiem nevarené, tak môj "obed" je najčastejšie biely jogurt s ovocím. Po tréningu si dávam vždy práškový proteín alebo proteínové tyčinky. Čo môžem odporučiť sú tieto fitspo.sk tyčinky so skvelými nutričnými hodnotami, hlavne ich "slim" varianta s vynikajúcou chuťou. Nejedávam tak často sladké, takže tie tyčinky si viem dosť užiť. A pri ich raw bites oceňujem šikovnú veľkosť balenia. Tieto raw veci sú často veľmi kalorické, takže jedna gulička pred tréningom (alebo po tréningu) mi bohate stačí.

Tyčinky aj raw bites aj veľa iného nájdete na fitspo.sk.

Na večeru mávam vždy a už veľmi dlho sladké zemiaky. Niekomu chutia, niekomu nie a kto ich ešte nejedol tak odporúčam skúsiť. K zemiakom vždy ešte nejaká zelenina a proteín, nie som vegetarián ale v poslednej dobe mi mäso veľmi nechutí, tak mávam rôzne druhy syrov. Stále si to robím spôsobom "všetko na jednej panvici", našla som starý recept, čo mám na blogu tu. V poslednej dobe pridávam často chilli fazulky, odporúčam! Varím a kokosovom oleji bez vône a chuti. A množstvá dávam väčšinou od oka, podľa toho aká som hladná :D. Ale o množstvách som sa veľa naučila z môjho obdobia, kedy som si počítala kalórie.

Takto nejak vyzerá moja typická večera. ktorá ma stále chuťovo neomrzela.
 Losos s bielou špargľou, ktorú som mala vtedy posledný krát (zelená rules) a do krabičky do gymu na obed s quinoou. 
Dosť sa teraz teším na hokkaido sezónu!

Cheat day: cez týždeň sa snažím jesť zdravo, jediné moje sladkosti sú ovocie, aj keď ani s tým to netreba preháňať, ale teraz v lete sa veľmi neobmedzujem. Sezónne ovocie ako boli višne, čerešne a marhule som mohla jesť a kilá (keby som toľko mala :D). Sobota je stvorená na pizzu a čokoládu, ktoré mávam takmer pravidelne. Chcela by som napísať, že mi sladké nechýba, ale po týždni mi vždy dobre padne, najmä teda tá čokoláda hah.



Ako to máte vy? Držíte nejakú diétu alebo to neriešite? Dajte vedieť .)

27 comments:

  1. prezraď najlepšiu pizzu v Nitre :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jooj na každej mi asi niečo vadí :D v starej kotolni maju dobru a na donašku sme naposledy objednávali z ok pizza alebo pizza nitra, máš nejaký tip? :)

      Delete
    2. Z týchto 3 spomínaných som ešte nemala, ale moja najobľúbenejšia je z donášky Pizza Špizza (osobný tip je menej pomodora, lebo to trochu preháňajú - potom je dokonalá :D). Ale ďakujem za tipy! :)

      Delete
    3. nabuduce vyskusam tu :)

      Delete
  2. yummy, já jsem minulý týden (až!) měla batáty a musela jsem je teď mít skoro každý den, protože TOP! Já maso nejím, takže většinou s tofu, včera zeleninový salát a k tomu batátové hranolky. Na sladké mám chuť docela často, občas to zaženou sušené datle, jindy čokoláda to je pravda. Pizzu si dopřeju aspon 1x za 14 dní, někdy ani to ne. snažím se moc to nehrotit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ja som takto objavil šparglu :D odvtedy ju milujem :) to nehrotenie mi občas cez víkend nevýjde, hlavne, keď idem hldná do obchodu :D

      Delete
    2. špargla :D děkuji za nové slovo co po slovensky nevím, nedávno jsem zjistila (až na stole, když mi to donesla číšnice), že slovenská kapusta je české zelí :D ostuda! Já čekala tu růžičkovou kapustu, no... :D (taky baklažán jsem zjistila až později) Nicméně já to myslela tak, že nehrotím jíst tak striktně zdravě, protože pak když se mi to třeba v nějakém dni nepodařilo, tak jsem si to hrozně vyčítala apod., a proto se to teď snažím nehrotit :) radši si dám další den víc do těla. přesně hladná do obchodu! To můžu potvrdit :D

      Delete
    3. hahah neni zac :D aha tak jasne to je dobre, mne sedi ze tyzden idem zdravo a potom cez vikend uplne nie, nejak sa to balancuje :D

      Delete
  3. tie večere vyzerajú bohovsky! a teda aj raňajky. zbožňujem tvoje posty o jedle! :D
    mäso tiež až tak nemusím, ale vegetarián teda nie som tiež. a keksíky a čokoládu nejem skoro vôbec, zo sladkého väčšinou len občas vonku zmrzlinu a to, čo si doma upečiem (takže skoro nikdy nič) a nejako mi to sladké už ani nechýba.
    ale treba si dopriať, keď si to telo žiada. ale s mierou :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. juu to som rada :) ano ano s mierou, tá mi ale cez víkendy občas chýba :D

      Delete
  4. Ja milujem vajíčka na raňajky a najviac sa divím, keď si všetci dávajú tri na jednu porciu! Teda, robím to aj ja, ale preto, že aj ostatní, pretože by som bola schopná si dať aj päť :D Nuž, a odkedy som objavila ako dobre chutia na masle, tak inak to už nejde! :D Alebo keď som objavila aké dobré (a hlavne mega ľahké) je kokosové mlieko namiesto smotany a obyč. mlieka, tak sa čudujem ako som mohla žiť bez neho doteraz.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah ja by som tiez zjedla viac ale davam si do toho este vela veci tak preto ostavam pri 3 :D kokosove mlieko som jeden cas davala dost do kavy az mi orestalo chutit :D

      Delete
  5. Ranajky su zaklad, a kto sa zaujima o to ako jeho traviaci system funguje, by sa mal tymto riadit, cize top ! Bielkoviny rano alebo sladke lievance ovsene kase su taktiez vitane na zacatie dna. A s tym masom to mam tak isto, ale zato na ryby nedam dopustit. Mam mnozstvo skvelych receptov, asi by som mohla uz nacat nieco blogerske a posunut moje know how a recipes dalej : ) a skus tie sladke zemaky jak som ti pisala, je to easy a tasty ! A ja tiez sladke ze vobec ale zato takmer na posedenie viem zozrat ben and jerrys peanut butter, oh heaven :D Cize u mna diety nie ale urcite sa snazim uz nejaky ten mesiac dodrziavat 5 jedal denne v rozumnych porciach. Kazdy pride casom sam nato, co je pre nho dobre a myslim ze odopierat si jedlo je len klincok do hrobu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. zacnii :)) presne presne suhlasim! inak v sobotu som mala ben and jerrys strawberry cheesecake ale moc mi teda nechutila :/ :D

      Delete
  6. Jím asi tak stejně jako ty, včetně batátů, omelet a podobných snídaní. Až tě jednou omrzí dělat snídani z banánu a vajíčka takhle, tak vyzkoušej rozmixovat dvě vejce a banán a usmažit to jako míchaný vajíčka- jenom, aby se to zatáhlo, ale nech to vláčný :) je to super zdravější obdoba ovesný kaše. Jo a z batátů a nivy dělám omáčku na cuketový nudle, to je taky super :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tá vláčnejšia verzia mi práve moc nechutí, nemam rada ani ovsené kaše tak preto :) ale tá omáčka znie super!

      Delete
  7. - ja si frcim na veganstvi, ktere se podle nalady a chuti preliva k vitarianstvi a ac jsem schopna jist stale dokola to samy (pecena hokkaido s turinem a cuketou ♥), ani po sedmi-osmi letech se mi to neomrzelo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. to uznávam :) mne cuketa moc nezachutila co mi je luto ale tie sladke zemiaky mi dufam ostanu, tesim sa teraz na hokaido :)

      Delete
  8. ja ta mam dost rada ale proste nechaapem preco je pre teba ovocie ako cheat? o nj ezle na ovoci podla teba? a preco myslis ze je to hlavnym palivom veganstva ak by to bolo take zle ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ovocie má v sebe veľa cukru a ten sa v tele správa rovnako, čiže je jedno či je to vo fruktóze z ovocia alebo si dávaš len tak kockový cukor tak preto, neobmedzujem sa výrazne v ovocí ako som písala, ale nejem ani 10 jabĺk denne napr. :) tak preto, o tom, že ovocie je palivo vegánstva info nemám, ale nikdy som sa o to výrazne nezaujímala. Nepísala som, že ovocie je zle ale pokial ješ aj s tým, že nechceš napr priberat tak ho vela netreba :)

      Delete
    2. Jsem veganem čtvrt roku a můžu potvrdit :))) jim High carb low fat, denně tak 3500 kalorií a hubnu jak blázen. A hlavně tý energie co mám na ty delší běhy. Vůbec si nedovedu představit, jak bych fungovala bez ovoce :D každopádně tobě tvůj styl stravování evidentně sedí. Vypadáš báječně <3

      Delete
    3. ak chudnes pri 3500 tak musis mat mega vydaj :) bez ovocia si neviem predstavit zivot ani ja, ale zas je to pre mna skor snack pomedzi jedlo ako cokolvek ine, ked mam chut na sladke davam radsej ovocie, s nicim to ale netreba prehanat :) dakujem si zlata :)

      Delete
  9. Super fotky, zbíhají se mi sliny :P Jinak já už zkusila taky skoro vše. Vegan 3/4 roku, striktní strava x dnů, jez si co chceš x dnů, hlavně hodně bílkovin, žádný sacharidy, detoxový dny a tak dál :D Nicméně jsem také našla zlatou střední cestu, kalorie nepočítám, jím vše, ale hlavně zdravě. (Nicméně obří zmrzlinou, nebo čokoládovým bombonem nepohrdnu :) ) A jsem šťastná.
    www.janniebel.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. podla mna treba skusat a najs si co kazdemu najviac vyhovuje :) a sladkost obcas padne veeelmi vhod aj ked obdivujem ludi co ich vobec nejedia :)

      Delete
  10. super fotky... ta omeleta a prazenica vyzera mnamky... vydkusam

    http://lenkaandmia.blogspot.fr/

    ReplyDelete
  11. شركة مكافحة حشرات و رش مبيدات

    افضل شركة تنظيف بالاحساء افضل شركة تنظيف بالاحساء
    شركة مكافحة حشرات بالخبر شركة مكافحة حشرات بالخبر
    شركة مكافحة حشرات بالجبيل شركة مكافحة حشرات بالجبيل
    شركة رش مبيدات بالدمام شركة رش مبيدات بالدمام
    شركة مكافحة الفئران بالرياض شركة مكافحة الفئران بالرياض

    _


    شركة تنظيف منازل
    شركة تنظيف سجاد بالاحساء شركة تنظيف سجاد بالاحساء
    شركة تنظيف منازل بالمدينة المنورة شركة تنظيف منازل بالمدينة المنورة
    شركة تنظيف كنب بالرياض

    شركة تنظيف كنب بالرياض

    ReplyDelete
  12. I have recently started a blog, the information you offer on this website has helped me greatly. Thanks for all of your time & work.
    Packers And Movers Bangalore

    ReplyDelete