expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

17.8.16

pieces of Split

V Chorvátsku som bola prvý krát, zobral ma ako inak Jojo, ktorý išiel do Splitu súťažiť na Dalmatian throwdown - crossfitovú súťaž. Samozrejme ako jeho najväčšieho fanúšika a oporu ma nemohol nechať doma. O to viac som sa tešila, že sa súťaž konala priamo pri mori. Split vo mne veľký dojem ale nezanechal, jeden z dôvodov je aj ten, že sme tam boli v hlavnej sezóne, takže ľudí tam bolo veľa a boli všade. Na dovolenku by som tam v tomto období nešla, ale tento výletík hodnotím veľmi kladne, keďže Jojo túto súťaž aj vyhral. V Splite je veľmi pekné historické centrum mesta. Diokleciánov palác vybudovaný v 4. storočí, okolo ktorého je postavený celý Split bol nádherný, boli sme sa pozrieť aj v podzemných chodbách, v ktorých sa natáčali scény do Game of thrones. Pochodili sme čo sa dalo, kým to moje nohy dooškierané zo splitských pláží vydržali hah. Jedlo ma tiež moc neohúrilo, ale pizzu mali dobrú hh. Byť tam dlhšie, určite by sme toho išli pozrieť viac, a možno by som aj zmenila názor, každopádne v dovolenkovej sezóne to tam všade bola celkom tlačenka. A to nie je pre mňa. Ak máte tip na pekné Chorvátske mesto, do ktorého nechodí toľko turistov rada si ho vypočujem .)



10 comments:

  1. krasne fotky :) ake su to plavky? odkial?

    ReplyDelete
    Replies
    1. vdakaa h&m ale stare, ale podobne tam mali aj tento rok :)

      Delete
  2. ja som v Splite bola minulý rok, hneď začiatkom júla, ale ľudí bolo aj vtedy hromadu.. ale dostali sme sa všade kam sme chceli a bolo super :) myslím že v Chorvátsku nenájdeš miesto pri mori kde je málo ľudí :D inak super fotky, a gratulujem k víťazstvu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aj som si myslela, ze to bude tak :D dakujeme! :))

      Delete
  3. Chodte sa pozriet na ostrov Lastovo, da sa tam dostat lodou zo Splitu. Je tam krasne, vobec nie vela ludi a cely ostrov sa da obehnut na bajku. :)

    ReplyDelete
  4. Game of Thrones oh ááno ♥♥ a musím pochváliť aj ostatné fotky, úžasné :)

    ReplyDelete
  5. Vaaau nádherné fotky, muselo tam byť úžasne!!:)

    Letná giveaway na blogu!

    ReplyDelete